Známe hip-hopové trio z New Yorku plánuje nechať celý svoj tohtoročný inštrumentálny album napospas vybraných spevákov z britskej hudobnej scény.

Beastie Boys, ktorí sú známi vďaka svojej výraznej hlasovej dispozícii a štipľavým textom, v júni vydali album 'The Mix-Up', ktorý bol celkom prekvapujúco čisto inštrumentálny. Ide o skvelý hudobný kúsok s typickým garage funkovým rukopisom, vďaka ktorému sa trojica bielych raperov ihneď po nástupe na scénu odlíšila od typicky uhladeného čierneho amerického hip-hopu. MCA, Mike-D a Ad-rock na ňom opäť raz preukázali, že nie sú len dobrými rapermi, ale i schopnými inštrumentalistami.

Album si i napriek absencii ich hlasov našiel množstvo priaznivcov, no Beastie Boys tento týždeň odhalili úmysel, o ktorom doteraz mlčali. Člen formácie Adam Yauch, známy ako MCA, pre Billboard prezradil, že sa chystajú hodiť album na "remixovací stôl" a hľadajú britských spevákov, ktorí by jednotlivým skladbám prepožičali svoj hlas. Yauch potvrdil, že na remixovom albume sa objaví exotická rapová princezná M.I.A., popová hviezdička Lily Allen a spevák alternatívnej skupiny Pulp Jarvis Cocker.

Beastie Boys sú momentálne na turné, na ktorom v živom sete prezentujú album 'The Mix-Up' a raritky z predchádzajúcich albumov. Údajne pri tom tieto koncerty a cestovateľské momenty spojené s turné nahrávajú na kameru, aby z neho spravili film.

Na otázku, či v najbližšej dobe chystajú aj klasický štúdiový album so svojimi vokálmi, Yauch odpovedal: "Keď ideme do štúdia, len si tak hráme, uvidíme čo to dá. Nerobíme si plány dopredu."

Zdroj: Undercover.com.au, Billboard.com