Britská alternatívna skupina Radiohead na svojej stránke v posledných dňoch odovzdáva fanúšikom čerstvé informácie o svojom pripravovanom albume. Má to však jeden háčik...

Od štvrtka 20. septembra do dnešného dňa pribudol v blogu skupiny Radiohead každý deň jeden príspevok. Namiesto písmen však kapela svoje odkazy fanúšikom sprostredkovala v kodóvanej reči vlastných hieroglyfov. Fanúšikovia sú presvedčení, že im Radiohead týmto spôsobom ponúka exkluzívne informácie o pripravovanom siedmom albume, ktorý by mal vyjsť v roku 2008. O samotnom kóde a jeho riešení sa pritom vášnivo diskutuje na diskusnom fóre stránky Radiohead.com.

Prvá správa zo série 'Hodiau Direkton', ktorá vyšla vo štvrtok, údajne v preklade znamená "Yes we are still alive" ("Áno stále sme nažive"). Piatkovú správu sa fanúšikom podarilo rozlúštiť ako "Blink your eyes one for yes for no code code code", pričom veria, že ide o časť textu novej skladby 'Bodysnatchers'.

Ak si veríte, že sa vám podarí zvyšné štyri odkazy rozlúštiť, navštívte oficiálnu stránku kapely a potrápte sa. Príjemnú zábavu.

http://radiohead.com/deadairspace

Zdroj: Nme.com, Radiohead.com