RZA, líder legendy amerického hip-hopu Wu-Tang Clan, sa stal prvým producentom v histórii, ktorý môže legálne použiť skladbu od The Beatles na vytvorenie novej. Na jej produkcii sa podieľal aj syn gitaristu The Beatles Dhani Harrison.

Na piatom štúdiovom albume Wu-Tang Clanu s názvom '8 Diagrams' sa objaví aj cover verzia skladby 'While My Guitar Gently Weeps' z beatlesovského "bieleho albumu" ('White Album'). Americká hip-hopová formácia vo svojom blogu na Myspace.com potvrdila, že na prerobenie tejto skladby dostali oficiálny súhlas.

Producent a raper RZA v lete oznámil, že takúto skladbu chystá a dodal, že Dhani Harrison, syn gitaristu Beatles Georgea Harrisona, bude v nej skladbe hrať na gitare: "Je najväčším fanúšikom Wu-Tangu na svete. Povedal som mu, že budem poctený, ak s nami nahrá pieseň svojho otca."

Hip-hopová formácia v najnovšom wu-blogu v pondelok potvrdila úspešné dokončenie skladby: "V historickej kolaborácii, Dhani Harrison vďaka priateľstvu s RZA, hral v našej skladbe na gitare a taktiež pomohol zaistiť licenciu na jej prerobenie. Na skladbe sa taktiež podieľal gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante a Erykah Badu, ktorá naspievala refrén. Skladba bude prvým singlom a videoklipom nášho pripravovaného albumu '8 Diagrams', ktorý sa v obchodoch objaví 4. decembra. Ešte raz vďaka Dhanimu Harrisonovi a spoločnosti Harrison Estate, ktorá nám pomohla zapísať sa do histórie."

Pôvodný dátum vydania albumu '8 Diagrams' bol stanovený na 13. novembra avšak práve vďaka úspešným snahám získať licenciu na prerobenie skladby legendárnych Beatles sa musel presunúť na december. Výsledná prerábka dostala názov 'The Heart Gently Weeps'.

Ďalšou zaujímavou kolaboráciou, ktorú známy člen Wu-Tang Clanu Method Man nedávno potvrdil pre MTV, je skladba s Georgeom Clintonom, ktorý je nazývaný "Predseda funku" (The Prime Minister of Funk) s odkazom na jeho slávnu kapelu The Parliaments. Ešte podivnejšou prezývkou je "Kráľ medziplanetárneho funk...priateľstva" (The King of Interplanetary Funksmanship). V každom prípade je isté, že dodá k profesorskému rapu na albume '8 Diagrams' štipku funky nálady.

http://www.wutang-corp.com
http://www.myspace.com/wutang

Zdroj: Nme.com, Undercover.com