Na stránke magazínu NME sa tento týždeň objavil čerstvý materiál od britskej alternatívnej kapely The Verve. 14-minútový štúdiový jam legendárnej kapely 90. rokov s názvom si môžete na Nme.com zadarmo stiahnuť.

Štvorica hudobníkov z Wiganu, The Verve, minulý mesiac ohlásila comeback a nahrávanie svojho štvrtého štúdiového album. Bude to ich prvý album od roku 1997, kedy vydali jeden z najúspešnejších britpopových albumov histórie 'Urban Hymns'. Skvelou ukážkou toho, ako by mohol nový album znieť je voľná štúdiová nahrávka s názvom 'The Thaw Session', ktorú si môžete zadarmo stiahnuť na Nme.com. 14-minútový jam s názvom vo vysokej kvalite 320 kbps bude dostupný k stiahnutiu do pondelka 28. októbra.

Na tento neobvyklý spôsob propagácie albumu pred jeho vydaním reagovali aj zástupcovia hudobného priemyslu. Adam Benzine z magazínu Music Week povedal: "Je to jedna z najvýznamnejších kapiel britpopovej éry a je skvelé vidieť The Verve nasledovať umelcov ako The Charlatans, Radiohead, Prince a Travis v objavovaní nových modelov propagácie, prúdenia ziskov a poskytovania svojej hudby fanúšikom. Ako jeden z prvých mediálnych podporovateľov tejto kapely je NME prirodzenou voľbou The Verve a táto kópia voľne stiahnuteľnej nahrávky štúdiového jamu v mp3 formáte bez DRM ochrany je vynikajúcou cestou na posilnenie nadšenia fanúšikov z ich návratu na scénu."

Richard Ashcroft, frontman kapely, prezradil ako táto nahrávka vznikala: "Rozhodli sme sa, že radšej ako posedenie pri káve alebo pri pive, by sme sa mali stretnúť v štúdiu. Krása jamov je v tom, že nevieme, ako sa hranie bude vyvíjať. Je to pre nás štyroch vzrušujúce opäť robiť niečo takéto. To je jediný dôvod prečo som tu, dať nás štyroch opäť dohromady, aby sme vytvorili tento zvuk. O tom to celé je."

"Takto sme sa učili robiť hudbu. Zamknutí v miestnosti vo Wigane sme len tak hrali. A napriek faktu, že sme to nerobili 10 rokov, stále je to tu, nikdy sa to nestratí. Práve preto sme teraz pustili nahrávanie, začali hrať a čakali čo z toho vznikne. To čo vzniklo, je The Verve." - dodal basgitarista Simon Jones.

Podľa Nme.com sú názory fanúšikov na túto jedinečnú ukážku nového zvuku The Verve väčšinou pozitívne, citujúc výroky ako "mám z tejto veci zimomriavky", "The Verve v tom najlepšom", "nestratili nič zo svojho čara" alebo "táto session evokuje spomienky na starý dobrý The Verve".

Zdroj: Nme.com, Theverve.co.uk, wikipedia.org