Dnešným dňom začína druhá časť slovenského turné legendárnej českej skupiny Arakain pri príležitosti celoročných osláv ich štvrťstoročnice. Pozvánkou je live nahrávka aktuálneho singla, ktorú si môžete voľne stiahnuť.

Arakain odohrajú spolu s hosťom – slovenskou kapelou New Black Widow na východe krajiny štyri koncerty – dnes v Bardejovských kúpeľoch (Msks), zajtra vo Svidníku (klub Stará pekáreň), vo štvrtok v Prešove (Bizarre music café) a v piatok zavítajú do metropoly tejto časti Slovenska – do Košíc.

V IC Culture Train pokrstia svoje nové koncertné DVD a 2CD, na ktorom hosťuje aj bývalá členka skupiny Lucie Bílá. Koncert odohral Arakain v sprievode Plzeňskej filharmónie, o nové aranžmány sa postaral dirigent Václav Zahradník.

Pilotným singlom a klipom k novému titulu 'Arakain XXV Eden' jubilujúcej skupiny je balada 'Marylin'.

Posledné dva koncerty aktuálneho turné odohrá Arakain vo Vrábloch (KD Horný Oháj) a v Liptovskom Mikuláši (Route 66). 30. novembra sa skupina vráti na Slovensko ešte raz – v Púchove vystúpi v rámci festivalu Rockové Mrazenie na koncerte so škótskou legendou Nazareth.

Peter Lehotský
manager