Americká poprocková skupina The Eagles aj napriek takmer 30-ročnej tvorivej pauze zostala v srdciach fanúšikov, ktorí jej nový album vyniesli hneď v prvý týždeň na čelo britského rebríčka albumov.

Legendárna kalifornská partička minulý týždeň vydala svoj siedmy štúdiový album s názvom 'Long Road Out of Eden'. Dvoj-CD obsahuje celkovo až 20 nových skladieb. Tie sú vôbec prvým novým materiálom The Eagles od roku 1979, kedy vyšiel ich 7-násobne platinový 'The Long Run'. Kapela má na konte nesmrteľný 'Hotel California' a množstvo ďalších pozitívne ladených country-rockových hitov. Rozpadla sa v roku 1980, keď napätie v skupine vyústilo do nepríjemnej bitky medzi vokalistom a gitaristom Glennom Freyom a gitaristom Donom Henleyom priamo na pódiu počas koncertu v kalifornskom Long Beach City.

Po 28 rokoch sa však štvorica postarších pánov vracia v plnej sile a ich nový album sa okamžite po vydaní dostal na čelo britského rebríčka albumov. Na druhom mieste sa umiestnila ďalšia novinka, ktorou je dlho očakávaný comebackový album Britney Spears - 'The Blackout'.

V rebríčku singlov sa na prvej priečke drží Leona Lewis so svojím singlom 'Bleeding Love'. Druhú a tretiu pozíciu okupujú chlapčenské kapely Take That so skladbou 'Rule the World' a Westlife s novinkou 'Home' - pilotným singlom ich deviateho albumu 'Back Home', ktorý vychádza práve dnes.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org
Foto: Eaglesband.com