V sobotu prvého decembra sa v petržalskom Dome kultúru Lúky uskutoční zaujímavý medzinárodný koncert, na ktorom sa najskôr predstaví bratislavská skupina Sanyland a po nich v rámci európskeho klubového turné vystúpi aj v Bratislave švédsko-americké trio Indienational.

To je zložené z dvoch švédskych pesničkárov, Gustava Haggrena a Heleny Arlock a amerického pesničkára Christiana Cuffa. Každý z týchto troch muzikantov je samostatnou a odlišnou hudobnou osobnosťou, napriek tomu ich spoločná súhra a hudobné dopĺňanie je neopakovateľné. Gustav Haggren – spevák a gitarista sa narodil bez pravej ruky, napriek tomu dokáže hrať výborne na gitare, čím si získava u fanúšikov ešte väčší obdiv. Helenu Arlock, ktorá spieva a hrá na violoncello prirovnávajú štýlom napríklad k speváčke Bjork. Sympatický Američan Christian Cuff, ktorého švédska dvojica spoznala len na nedávnom americkom turné, hrá na gitare, na klávesoch a spieva, jeho melancholický spev mnohým pripomína napr. írskeho pesničkára Damiena Rice-a.

Spoločne by sa dala ich muzika charakterizovať ako necharakterizovateľná, keďže aj oni sami sa neradi škatuľkujú do nejakých presne vymedzených žánrov. Je im vlastná nezávislosť v tvorbe a interpretácii, od čoho je odvodený aj názov tria a celého turné ako Indienational tour.

Sanyland je združenie bratislavských hudobníkov pohybujúce sa na pomedzí žánrov - folku, jazzu, blues a world music založené na autentickej, piesňovej tvorbe Slava "Sanyho" Gréka. Založenie skupiny sa datuje od r. 1993 v zložení - Silvia Josifoska, Sany, Ivan Polák, Martin Zajko a Igor "Aidži" Sabo. K jedným z najväčších momentov tohto obdobia kapely patrí odohranie spoločného koncertného turné s Jaromírom Nohavicom, v rámci jeho mimoriadne úspešného projektu "Divné století".

V roku 1996 sa kapela potichu vytratila zo scény, kedy sa jednotliví členovia zamerali na svoje hudobné projekty. Opätovný návrat skupiny v roku 2006 úspešne spečatila účasť na medzinárodnom hudobnom festivale Zahrada v Náměšti na Hané, kde Sanyland obdržal vo finále tohtoročného festivalu cenu redakcie usporiadateľského časopisu a agentúry Folk&Country a uznanie mnohých odborníkov aj divákov. Na koncerte v bratislavskom DK Lúky sa publiku predstaví Sanyland v zložení: Slavo Sany Grék – akustická gitara, spev, Ivan Polák – basgitara a Andrej Hruška – elektrická a nylon. gitara.

Organizátori koncertu srdečne pozývajú všetkých priaznivcov netradičnej pesničkárskej tvorby do útulnej klubovej sály petržalského kultúrneho domu, na tento výnimočný hudobný zážitok. Koncert sa začína v sobotu 1. decembra o 19-tej hodine.

Vstupenky je možné si zakúpiť v predpredaji KZP, v predajni Dr. Horák a v sieti Ticketportal za zvýhodnenú cenu. Navyše, kúpou vstupenky bude podporená aj ušľachtilá myšlienka, nakoľko 10% z každej predanej vstupenky bude venovaných charitatívnemu projektu Slniečka z Onkológie, ktorý vznikol v spolupráci slovenskej hudobnej formácie Oli&Lu s Nadáciou pre deti Slovenska a nadáciou Svetielko pomoci. Koncert je realizovaný s podporou Švédskeho veľvyslanectva a s príspevkom Hlavného mesta SR Bratislavy, grantového programu Ars Bratislavensis. Viac informácií na Camille.sk, príp. priamo u organizátorky koncertu, Kamily Trávničkovej z Agentúry Camille (camille@camille.sk).

Indienational tour 2007
Jedinečný decembrový koncert tria amerického a švédskych pesničkárov pod názvom Indienational na Slovensku (Gustav Haggren (SWE), Helena Arlock (SWE), Christian Cuff (USA)) a slovenskej skupiny Sanyland (SK).
1. decembra 2007 o 19.00 h. Dom kultúry Lúky (malá klubová sála s barom) Víglašská 1, Bratislava Petržalka

Vstupné: 90,- Sk v predpredaji ; 120,- Sk na mieste. Predpredaj: KZP, Dr. Horák a Ticketportal.

Zdroj: Agentúra Camille