Skupinu Horkýže Slíže čaká od dnes posledná štvorica koncertov v rámci úspešného celoslovenského RnB Hodokvas tour: Žilina (5.12.), Martin (6.12.), Poprad (7.12.) a Ružomberok (8.12.). Na prvých dvoch koncertoch bude špeciálnym hosťom skupina Polemic a o veľké finále sa v Ružomberku postará víťaz súťaže Predskokan roka – mladá bratislavská kapela Kotúče DM!

V súťaži, ktorú organizovali internetový portál Zoznam.sk a festival Hodokvas sa suverénnym víťazom stala práve táto trojica Bratislavčanov. S náskokom vyše 100 hlasov predbehli aj bývalého finalistu SuperStar Roba Miklu, či známu oldies-kapelu Funny Fellows. Odmenou za víťazstvo bude pre Kotúče DM fakt, že si 8. decembra zahrajú v úlohe predskokana Horkýže Slíže na poslednom koncerte RnB Hodokas tour v Ružomberku.

Skupina Kotúče DM vznikla 17. novembra 2005. Kapelu tvoria traja členovia: basgitarista Gazda, gitarista Grajciar a bubeník Grošák. Nie náhodou sa členovia kapely nazvali podľa troch produktov istého pivovaru. Skupina hrá štýl vlastnými slovami opísaný ako "progressive punk, čiže nie punk o troch akordoch stále dookola, ale punk ovplyvnený kapelami ako Collegium Musicum a Fermata". Na začiatku hrali coververzie skupín Visací Zámek ('Kapela', 'Perspektíva') alebo Extip ('Ideal', 'Nič nenechám náhode', 'Kengura'). Postupne vznikali aj nové vlastné piesne, dnes ich má kapela 15 a na budúci rok chystajú vydať svoju prvú dlhohrajúcu platňu. Prvý úspech zaznamenala kapela v roku 2006, keď zložila hudbu pre krátky muzikál, ktorý uviedli v auguste 2006 v Banskej Bystrici počas festivalu Intim Blok. Muzikál sa volal "Návrat strateného syna". V roku 2007 začala kapela aktívnejšie koncertovať, doteraz odohrala spolu s kapelami Lord Alex, Vandali a Pandana desať koncertov.

Do súťaže Predskokan roka sa na portáli Zoznam.sk zapojilo spolu 13 kapiel a spevákov, svoje hlasy poslalo vyše 700 hlasujúcich. Horkýže Slíže, Hodokvas a portál Zoznam.sk však rozbehli aj novú súťaž pre všetkých milovníkov Horkýže Slíže a návštevníkov RnB Hodokvas tour. Stačí poslať šialenú fotku na horkyzeslize@zoznam.sk a zabojovať o SMS hlasy v súťaži Tvár klipu. Víťaz sa stane tvárou nového klipu kapely Horkýže Slíže!

Oficiálny web RnB Hodokvas Tour: Zoznam.sk/horkyzeslize
Predpredaj vstupeniek: Ticketportal.sk
Info: Horkyzeslize.sk, Hodokvas.sk, Myspace.com/horkyzeslizetour

Finále RnB Hodokvas Tour:

5. december - Žilina, Dom Odborov
6. december - Martin, Športová hala Podháj
7. december - Poprad, Športová hala Juh
8. december - Ružomberok, Športová hala Koniareň

Zdroj: Nova Music Entertainment