Aj keď relatívne nedávno skončila tretia séria projektu Slovensko hľadá SuperStar a všetci netrpezlivo očakávajú debut Vierky Berkyovej, albumy vydávajú aj finalisti predošlých kôl.

Jakub Petraník takmer rok pracoval na svojej prvej platni. V éteri zatiaľ prezentoval dva single „Keď nie si tu“ a „Stratená, nájdená“. Stretli s pozitívnym ohlasom. Úspechu môže vďačiť autorskému tímu, ktorým sa obklopil. Skladateľsky participuje Brunno Oravec, o texty sa – okrem Jakuba – postarali Peter Jančát, Milan Jurčacko, Miro Jurika a Marián Brezáni. Poslední dvaja páni majú ako autorská dvojica na svedomí aj texty pre skupiny P. S. a Tublatanka, pri Jurikovi stojí za zmienku i to, že sa podpísal pod album „Mám na teba chuť“ skupiny Team. Brezáni stojí za viacerými hitmi Beaty Dubasovej nielen ako textár, ale aj ako skladateľ a dokonca kedysi skomponoval jeden hit skupiny Elán „Hodina nehy“.

Eponymický debut Jakuba Petraníka vychádza už 3. marca. Vo vysielaní slovenských rádií má na túto skutočnosť upozorniť ďalší singel „Dôvod žiť“. Text tejto piesne si napísal Jakub sám po tom, ako mu kamarátka oznámila, že je chorá na rakovinu. Titul obsahuje aj bonusy: cover-verzie „Voda, čo ma drží nad vodou“ a „Ak nie si moja“. Tie Jakub úspešne uviedol uplynulé leto v programe „Hit storočia“.

Peter Lehotský
Foto: Forza Music