"Najväčšia svetová hudobná zbierka", nie je len tak nejaký titul, ale obrovská zbierka, ktorú celý život zbieral Paul Mawhinney a obsahuje viac ako tri milióny nahrávok a cez tristo tisíc CD. Toto všetko bude už onedlho patriť novému majiteľovi.

Mawhinney sa podľa informácií rozhodol zbierku predať kvôli svojmu "zlému zdraviu" a "nelichotivej finančnej situácii", ale samozrejme nebude ju predávať len tak niekomu.

Podľa jeho slov by bolo ideálne, keby kupec zaručil, že si celú zbierku ponechá neporušenú a bude aj naďalej živiť jeho myšlienku aj v nasledujúcich rokoch a pokúsi sa ešte zväčšiť jej obsah.

Ideálny záujemca o zbierku by mala byť nejaká knižnica, múzeum, univerzita, alebo charitatívna organizácia. Podľa Paula Mawhinneya by ich uprednostnil, pred nejakým chlapíkom, ktorý by zbierku držal pod zámkom na svojom panskom sídle.

Odhadnutá cena celej zbierky, ktorá okrem iného obsahuje aj všetky originálne albumy od Elvisa Presleyho, je 50 miliónov dolárov (vyše 1,13 miliardy korún), ale aukcia sa bude spúšťať len na troch miliónoch dolárov (takmer 68 miliónov korún).

Ak by ste si chceli vypočuť všetky piesne, ktoré táto hudobná zbierka obsahuje, trvalo by vám to vyše 57 rokov, pokiaľ by dohrala posledná pieseň.

Zdroj : undercover.com.au