Po vydaní ich posledného albumu 'Fenomén', ktorý kritika ocenila veľmi dobre, odišla kapela na vypredané jesenné turné po Českej republike, stihla si zahrať vo filme Václav a natočiť prvý videoklip k novému albumu. Január bol v znamení odpočinku, no už od februára pokračujú v turné, počas ktorého sa zastavia i na Slovensku.

Logickým vyústením úspechu Vypsané fiXy sú aj tri nominácie v rámci každoročného udeľovania cien Akadémie populárnej hudby Anděl Allianz 2007. 3. mája sa budú v pražskej O2 aréne uchádzať o ocenenia v týchto kategóriách: Skupina roka, Album roka (v kategórii rock) a Obal roka za ich album 'Fenomén'.

Do rádií momentálne smeruje druhý singel z albumu nazvaný 'Darling', ku ktorému natočil videoklip ich dvorný režisér Michal Kudláček. Pre fiXu vytvoril už klipy k piesňam z predchádzajúcich dosiek ('Stereoid', 'Domácí motokrosař', 'Mažoretka') a režíroval i DVD 'Před náma jedeme my'. Premiéra nového klipu sa odohrala na Stage.cz/vypsanafixa a od piatku 22.2. ho môžete vidieť na TV Óčko.

V rámci jesenného turné sa skupina minulý týždeň už stihla predstaviť v Prievidzi a v Moravanoch nad Váhom. Slovenská časť turné Vypsanej fiXy pokračuje na budúci týždeň koncertami v Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici a v Nitre.

Kompletný zoznam slovenských koncertov:

27. február - Bratislava, Club Randal
28. február - Trenčín, Piano Klub
29. február - Banská Bystrica, Klub 77
01. marec - Nitra, Stará Pekáreň
14. marec - Martin, Elefant klub
15. marec - Skalica, Orlovňa
21. marec - Svidník, Holičstvo
22. marec - Brezno, Bombura

Zdroj: Sony BMG, Vypsanafixa.cz