Lou Pearlman sa v minulosti veľkou mierou zaslúžil o úspech najznámejších chlapčenských kapiel Backstreet Boys a *N Sync. Dnes ho na Floride čaká možno posledné súdne jednanie vo veci finančného podvodu, vďaka ktorému mal nadobudnúť 300 miliónov dolárov (takmer 6,4 miliardy korún).

Majiteľ talentovej agentúry Lou Pearlman si urobil meno, keď v 90. rokoch vsadil na mladé americké chlapčenské kapely ako Backstreet Boys a *N Sync, ktoré sa presadili po vzore austrálskych New Kids On the Block, či britských Take That a East 17.

Začiatkom nového milénia však postupne vysvitlo, že Pearlman napriek obrovskému úspechu svojich zverejncov celé tie roky svoje bohatstvo zveľaďoval aj nelegálnou cestou. Za posledné dve desaťročia má Lou Pearlman na krku množstvo obvinení z finančných podvodov, prania špinavých peňazí, nelegálnych tajných dohôd a krivých výpovedí počas početných súdnych procesov, ktoré absolvoval v posledných rokoch.

Pearlman údajne celkovo ukrátil bankové inštitúcie o 120 miliónov dolárov (vyše 2,5 miliardy korún) a podvodmi okradol o ďalších 315 miliónov dolárov (viac než 6,7 miliardy korún) asi 1000 investorov, ktorí veria, že z neho svoje peniaze ešte môžu vytiahnuť. Podľa právnika skupiny Backstreet Boys, Claya Townsenda, dlží Pearlman skupine vyše 4 milióny dolárov (cca. 85 miliónov korún).

Po mesiacoch súdnych jednaní je Pearlman pripravený spolupracovať na odškodnení postihnutých spoločností a obchodných partnerov a podľa jeho utorkového vyjadrenia sa dnes na Floride konečne prizná k spáchaným zločinom. Sudca následne rozhodne, koľko rokov vo väzbe Pearlmanovi prisúdi.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org