Desmod, ktorý patrí posledné roky medzi najúspešnejšie slovenské kapely, je na slovenskej hudobnej scéne už viac ako desať rokov a má na konte veľké množstvo hitov. Sony BMG prináša 2CD najväčších hitov Desmodu s bonusmi v podobe live verzií, remixov a aj dve doteraz nevydané skladby.

Po desiatich rokoch, šiestich radových albumoch a jednom DVD prišiel po prvý krát v histórii kapely na rad výber toho najlepšieho z už vydaných dosiek. A nezostane len pri nich, na dvoj-albume nájdete aj nikdy nevydané "kusy", či už to budú anglické verzie skladieb z rokov 98 a 99, ktoré sa neskôr objavili na prvej doske Desmodu, ale už so slovenským textom, alebo live, či unplugged verzie známych songov.

Dvoj-CD s názvom 'Best of Desmod - Dekáda 98-08' ponúkne takmer dve hodiny hudby. Dátum vydania je stanovený na 17. marca - teda 9 dní pred úvodným koncertom očakávaného Kyvadlo tour v Košiciach.

Momentálne vrcholia prípravy na koncertnú šnúru po slovenských mestách, na ktorej sa Desmod predstaví spolu s českou stálicou Chinaski a spriaznenou domácou kapelou Metropolis. Desmod vo februári absolvoval koncertné skúšky v obci Svätý Anton pri Banskej Štiavnici, kde s nimi nacvičovala aj speváčka Lucia Nováková a dve vokalistky známe zo šou Slovensko hľadá SuperStar - Natália Hatalová a Katka Smolinská.

Hlavná generálka desmoďáckeho koncertu prebehne 18. marca v Brusne, kde sa bude Desmod už od 14. marca v kúpeľoch zotavovať spolu s tímom pracujúcim na príprave turné, ktoré gitarista Richard "Synčo" Synčák opísal slovami "veľkolepá šou, s veľkými svetelnými efektmi a veľkým stageom, aký ešte žiadna kapela na Slovensku nemala".

Zoznam skladieb na 'Best of Desmod - Dekáda 98-08':

CD1:
01. Čierna diera
02. Zober ma domov
03. V dolinách
04. Zostane ticho
05. Niekto ti to povie skôr než ja
06. Zhorí všetko čo mám
07. Adrenalín stúpa
08. Kóma
09. Aby bolo jasné
10. Posledná
11. 9mm
12. Homo sapiens
13. Otvorím ťa dokorán
14. Mám na to liek
15. Mráz do žíl
16. Umelý svet
17. Mary
18. Stroj
19. Je mi fajn

CD2:
20. Hemeroidy (live)
21. To nie je možné (live)
22. Dobrý nápad (live + Košická filharmónia)
23. Na tebe závislý (+ Richard Rikkon)
24. Pár dní (live)
25. JHK (anglická verzia – demo 1998)
26. Let (anglická verzia – demo 1999)
27. Posledná (rocková verzia)
28. Kto mi poradí (+ Prelud, remix skladby Raz to príde)
29. Všetko im prejde (+ Prelud, remix skladby Slobodný)

Zdroj: Sony BMG, Desmod.sk