Podľa magazínu New Musical Express britská alternatívno-rocková kapela Keane naplnila špekulácie o tom, že sa k pôvodným členom Timovi Rice-Oxleym, Tomovi Chaplinovi a Richardovi Hughesovi pridal pri nahrávaní nového albumu štvrtý hudobník.

Alternatívna kapela z mestečka Battle v juhovýchodnom Anglicku doposiaľ vydala dva albumy a oba sa dostali na čelo albumového rebríčka vo Veľkej Británii. Ich osemkrát platinový debut 'Hopes and Fears' z roku 2004 nasledoval o dva roky neskôr album 'Under the Iron Sea' a kapela v súčasnosti pracuje na svojom treťom štúdiovom počine.

Informácie o ňom fanúšikovia s napätím očakávajú, najmä keď kapela v posledných dňoch prostredníctvom stránke Keanemusic.com komunikujú výhradne prostredníctvom obrázkov a videí zo štúdia. Priaznivci kapely však postrehli, že sa v štúdiu nachádza popri pôvodných troch členoch aj štvrtá osoba.

Ihneď sa začalo špekulovať o tom, či sa do kapely nevrátil zakladajúci člen Dominic Scott, ktorý kapelu opustil v roku 2001, dávno predtým, ako kapela prerazila so svojím debutom vo vydavateľstve Island Records, prípadne či Keane neprijali nového člena. Magazín NME včera informoval o obrázku, ktorý pribudol na stránke Keanemusic.com. Okrem zakladajúcich členov je na ňom aj štvrtá, zatiaľ neznáma osoba. Podľa NME hovorca skupiny nepotrvdil ani nevyvrátil domnienku, že osoba na obrázku je novým členom kapely.

Keane svoj nový album nahrávali vo februári v Paríži spoločne s americkým producentom Jonom Brionom, známym vďaka spolupráci s raperom Kanye Westom, speváčkou Fionou Apple či piano-rockovým spevákom Rufusom Wainwrightom. Brion je tiež presláveným producentom filmovej hudby - na konte má dve nominácie na Grammy za soundtracky k filmom Magnólia (1999) a Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004).

Skladateľ a pianista kapely Keane Tim Rice-Oxley počas parížskeho nahrávania o novom albume povedal: "Celé to znie energicky, zvláštne, novo a vzrušujúco. Nemôžem spať, mojím mozgom sa preháňajú myšlienky o syntetizátori a bubnoch. Jon Brion dorazil včera, aby prispel svojím hurikánom bláznivých nápadov, čo nás posúva ešte ďalej z našej preskúmanej zóny, ako sme sa už posunuli sami. Učím sa od neho veľa a to na tom milujem."

Zdroj: Nme.com, Keanemusic.com, Myspace.com/keane, wikipedia.org