Populárna speváčka v podstate zachránila život matke dvoch detí, Lise Gershowitz Flynn, keď sa pripojila k organizácii DKMS, ktorá sa stará o získavanie darcov kostnej drene pre ľudí trpiacich leukémiou.

41 ročnej Lise Gershowitz Flynn, ktorá pracuje ako právnička v New Yorku, lekári diagnostikovali leukémiu na konci novembra minulého roka. Lekárska správa hovorila, že ak sa pre pacientku nenájde vhodný darca, o štyri až šesť týždňov zomrie.

Rihanna vtedy vystúpila pred verejnosťou a požiadala všetkých ľudí, aby pomohli. Na jej výzvu odpovedalo až 5 000 potencionálnych darcov, ktorí sa obrátili ihneď na DKMS a nádej na záchranu života pacientky sa začala zväčšovať.

O niekoľko dní prišla Lisa so šťastnou správou a všetkým svojim podporovateľom napísala e-mail, v ktorom sa písalo: "Jeden 32 ročný strážny anjel súhlasil, že bude mojím darcom. Aj keď je veľmi nepravdepodobné, že sme sa niekedy stretli, a nevie ani kto som."

Lisa, ktorá má päťročného syna Michaela a trojročnú dcérku Alexandru, tiež povedala, že žiadne slová nedokážu povedať, aká je neuveriteľne šťastná.

Lisa dodala: "Môj život bude zachránený vďaka človeku, ktorý ma vôbec nepozná. Moje deti budú mať opäť svoju matku, môj manžel svoju manželku a moji rodičia svoju dcéru. Ľudský jazyk nemá také slová, ktoré vyjadrujú moje šťastie a vďaku za záchranu môjho života."

20 ročná Rihannna vysvetľuje svoje rozhodnutie pomôcť Lise takto: "Keď som sa dopočula o Lise a v akej je nepríjemnej situácii, moje srdce sa v tej chvíli zlomilo. Povedala som si, že to musím celému svetu oznámiť a aspoň trochu tak pomôcť, čo sa aj podarilo."

Zdroj : music-news.com