Gitarista a spevák Albert Hammond mladší, syn známeho speváka a skladateľa a člen populárnej indie-rockovej kapely The Strokes dokončil práce na svojom druhom sólovom albume. Jeho názov je 'Como Te Llama', bude obsahovať 13 skladieb a v predaji by sa mal objaviť v júni.

Hammond svojím prvým sólovým albumom 'Yours To Keep' pred dvoma rokmi príjemne prekvapil kritikov i fanúšikov svojej domovskej kapely The Strokes. S tou v rokoch 2001 a 2002 po vydaní ich debutového albumu 'Is This It' získali množstvo nominácií a prestížnych cien vrátane ocenenia BRIT Award pre Najlepšiu medzinárodnú kapelu či NME Award za Najlepší album, Kapelu roka a Najlepšieho nováčika. V rokoch 2003 a 2006 vydali The Strokes ďalšie dva albumy 'Room on Fire' a 'First Impressions of Earth'.

Kým štvrtý album tejto garage-rockovej senzácie je v nedohľadne, gitarista Albert Hammond Jr. dokončuje svoj druhý sólový album. "Nový album je hotový a momentálne sa pracuje na jeho obale. Vydanie je naplánované na jún, no presný oficiálny dátum ešte nemáme. Dúfame, že budeme môcť celý rok koncertovať a prísť do každého mesta." - uviedol Albert na vo svojom blogu na Myspace.com/alberthammondjr. "Je kopec skvelých vecí, ktoré vám chcem ukázať, ale musím to spraviť postupne, tento príspevok je len začiatok."

Kým sa Albert "vymačkne", máme tu pre vás aspoň dva videoklipy z jeho prvého albumu 'Yours To Keep'.


Albert Hammond Jr. - 'In Transit' (réžia - Joaquin Phoenix)


Albert Hammond Jr. - '101' (réžia - Patrick Daughters)

Podľa správ Nme.com je tento výnimočný mladý gitarista a spevák aj producentom novej skladby nádejnej newyorskej kapely The Postelles s názvom '123 Stop'.

Zdroj: Nme.com, Myspace.com/alberthammondjr, wikipedia.org