Martin Zajac a Ajdži Sabo sú nerozlučnou dvojicou. V hudobnej komunite sú obľúbení ako muzikanti hrajúci v skupinách známych slovenských hudobníkov... Martin vďaka majstrovskému ovládaniu slajdu, Ajdži pre citlivé hranie na perkusie, medzi ktoré patrí aj jeho Udu drum. Ako samostatný projekt Slide & Udu vydávajú v týchto dňoch svoj tretí autorský album.

Ich spoločná cesta začala hraním v Sanylande a so Silviou Josifovskou, nachvíľu sa stretli aj v Dlhých Dieloch. Ajdži sprevádza svojimi perkusiami Janu Kirschner, Martina Zajka možno vidieť a počuť hrať na gitare v skupinách Richarda Müllera a Juraja Turteva. Obidvaja hrávajú aj so Soňou Horňákovou či s Bobošom Procházkom.

V sólovom projekte Slide & Udu sa Martin a Ajdži rozhodli zrealizovať vlastné hudobné nápady. Už po prvom albume bolo jasné, že to bol krok správnym smerom. Po dvoch vlastných albumoch 'O príbehoch, snoch a zvukoch' a 'Ding dong' nahrali pred dvoma rokmi 'Pozdrav z Teonatu', spoločný album so Soňou Horňákovou.

Nezávislé vydavateľstvo Slnko Records sa postaralo aj o vydanie ich čerstvej autorskej dlhohrajúcej nahrávky 'Ľahkým krokom', ktorá je skomponovaná, zaranžovaná a nahratá výlučne dvojicou Slide & Udu.

Album 'Ľahkým krokom' je dostupný na CD v špeciálnom digipacku, alebo za polovičnú cenu v MP3 formáte na www.slnkodigital.sk. Na portáli so slovenskou alternatívnou hudbou zároveň vyšli v MP3 formáte aj všetky staršie albumy Slide & Udu.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko zo Slnko Records.