Klávesák Danny Federici, ktorý ako člen skupiny E Street Band, predtým zvanej Child, 40 rokov koncertoval po boku Brucea Springsteena, včera zomrel na rakovinu vo veku 58 rokov. Zhubný kožný nádor melanóm mu diagnostikovali pred troma rokmi.

Jeho posledný koncert s E Street Band sa uskutočnil len minulý mesiac v Indianapolis. Danny, ktorý z kapely nadobro odišiel koncom minulého roka, aby mohol podstúpiť rozsiahlu liečbu, bol na koncerte špeciálnym hosťom.

Bruce Springsteen na oficiálnej stránke vyhlásil: "Danny a ja sme spolu pracovali 40 rokov. Bol to klávesák s najúžasnejšou plynulou hrou a čisto prirodzený hudobník. Veľmi som ho miloval. Vyrástli sme spolu."

Práve Federici bol tým, kto Springsteena koncom 60-tych rokov pozval do kapely. Bolo to ešte v čase, keď sa E Street Band nazývali Child.

Danny zomrel v Memorial Sloan-Kettering Cancer Center v New Yorku. Bruce Springsteen po obdržaní tejto správy z rešpektu k svojmu spoluhráčovi a dlhoročnému priateľovi preložil svoj plánovaný dnešný koncert vo Ft. Lauderdale a sobotňajší koncert v Orlande.

Zdroj: Undercover.com.au