Hard-rocková legenda AC/DC potvrdila správy, podľa ktorých v súčasnosti nahrávajú nový album. Na oficiálnej stránke prezradili, že ho plánujú vydať ešte tento rok. Podobné plány majú aj veteráni z kapely Metallica, ktorí v týchto dňoch rozbehli novú stránku na propagáciu pripravovaného deviateho štúdiového albumu.

AC/DC na oficiálnej stránke Acdc.com zverejnili informáciu, ktorá potvrdzuje, že nový album nahrávajú s producentom Brendanom O'Brienom a jeho dlhoročným zvukovým inžinierom Mikeom Fraserom. Nahráva sa v kanadskom Vancouveri a na trhu by sa mal objaviť koncom roka. Zatiaľ nepomenovaný album bude prvým štúdiovým počinom AC/DC od roku 2000, kedy vyšla platňa 'Stiff Upper Lip'.

Na vydanie nového albumu sa pripravuje aj Metallica, ktorá na jeho propagáciu spustila stránku s Missionmetallica.com. Legendárni rockeri z Kalifornie fanúšikom sľubujú, že na stránke album "zažijú ešte skôr než bude hotový". Na stránke je možnosť prihlásiť sa na odber mailových noviniek, najbližšie informácie o dlho očakávanom albume by mali byť zverejnené začiatkom mája. O novom albume zatiaľ prezradili len toľko, že vzniká pod producentskou taktovkou Ricka Rubina v Los Angeles.

Zdroj: Nme.com, Acdc.com, Misionmetallica.com