Cigánski králi.. celosvetovo známe zoskupenie francúzskych cigánskych hudobníkov, bratov Reyesovcov (Nicolas, Canut, Paul, Patchaï, André) a Baliardovcov (Tonino, Paco, Diego). Sú charakteristickí spevom a zo srdca prúdiacou hudbou v štýle juhoeurópskych rytmov až po náznaky etna strednej Európy, prípadne juhoamerických vplyvov. Ich hity určite poznáte všetci... poznáte však aj ich videá?

Aj bez pomoci všemocného videa si skupina od roku 1988 získala obrovské zástupy priaznivcov na celom svete: od Brazílie po Čínu a prirodzene nie je neznáma ani našim poslucháčom. V nevyčerpateľnom množstve hitov sa každý hneď zorientuje po vypočutí skladieb ako 'Bamboleo', 'Volare' či 'Baila Me'. Práve tieto tri skladby známe po celom svete však videoklipy majú, klikaj na ich názvy.

My sme ako videotip vybrali ich cover verziu legendárnej skladby 'Hotel California' od The Eagles. Video k jej španielsko-cigánskej prerábke, ktorú po prvýkrát zahrali počas svojho prvého koncertu v Hollywoode v roku 1990, pravdepodobne vzniklo počas ich amerického turné o rok neskôr. Skladba sa neskôr objavila i na soundtracku kultového filmu Big Lebowski (1998) od bratov Coenovcov.


Gipsy Kings - 'Hotel California'

Ako špeciálni hostia sa na koncertoch Gipsy Kings v obidvoch mestách predstavia slovenskí Cigánski diabli. Zoskupenie famóznych virtuózov odohrá svoj diabolský set a dokonca sa s hlavnými hviezdami večera – Gipsy Kings, už jednalo aj o tom, že Diabli nacvičia jednu z najznámejších skladieb Kings a po svojom vystúpení a krátkej prestávke zahrajú skladbu spoločne s "kráľmi"!

25. apríl 2008 o 19:00, ŠH Pasienky, Bratislava
Vstupné: státie: 890,- Sk, sedenie 1090,- Sk, VIP MT 1990,- Sk, VIP ČT 2990,- Sk (v sektore aj V.I.P. lounge bar)

26. apríl 2008 o 19:00 h., ŠH Cassosport, Košice
Vstupné: státie: 790,- Sk, sedenie: 890,- Sk

Zdroj: Organizátor, Youtube.com