5. ročník celoslovenskej súťaže ArtAttack Freestyle Battle sa bude opäť konať v bratislavskom Bernoláku. Už klasicky v rámci festivalu Prvý Máj. Dátum vychádza na sobotu 3. mája. Podujatie sa rozšíri o druhý ročník súťaže Graffiti battle a premiéru Beatbox battle. Novinkou bude pridružený 4elementy stage, predstavujúci to naj z mladých MCs. Oko návštevníka sa okrem iného môže pokochať pohľadom na legendárne automobily Ford Mustang, alebo Galériou fotografií z predošlých ročníkov.

Artattack Freestyle Battle 2008

Hip-hop vo svojej najčírejšej podobe je hlasom ulíc. Nie však šermovaním s rešpektom, mávaním s pár korunami a ukájaním sa na XXL výrokoch s XS obsahom. Hip-hop je slovná ekvilibristika majstrov za mikrofónom. Hip-hop je freestyle. Preto 3. mája prichádza do bratislavského Bernoláku 5. ročník najväčšej freestyle súťaže na Slovensku. Veľkému freestyle-ovému finále predchádzalo 5 kvalifikácií v mestách Partizánske, Martin, Trnava, Košice a Bratislava.

V tento večer sa dozvieme, kto - po menách Čistychov, Kaidžas a Strapo - zasadne na pomyselný "trón", pretože Strapo sa po dvoch víťazstvách rozhodol užiť si úlohu porotcu. Troch víťazov štyroch ročníkov tak doplní nová krv. Starí psíci iba štekajú, ale riadne hrýzť (vo freestyle) už nemajú záujem. Zleniveli, ich vec, nové mená dokážu, že si rešpekt zaslúžia.

Porota: Strapo, Gulos, Konko a.k.a. Billy Hollywood

Moderátori: Lyrik, Zet.U.Zet.A

Freestyleri: Rest, Shomi, Šerif, Bio, Lanto, Mrazo, Poker, Luca Brasi, CharakTer, Fester, PK Tour, Čipso + 4elementy stage: Danosť, Dramatikz, Invázia

DJi: Škrupo, Wosa, Inso, Štvanec + 4elementy stage Gebod, Tretina, Drobizzzg

Na mieste bude ako ďalší z bonusov postavený aj shop, v ktorom bude možné zakúpiť si všetko možné i nemožné. Lístky na toto podujatie je možné zakúpiť v predpredaji Roof Top Shopu v Bratislave za predpredajovú 199,- Sk. Priamo na mieste bude lístok stáť 299,- Sk.

ArtAttack Graffiti Battle 2008

Po úspešnom minuloročnom, prvom ročníku podujatia ArtAttack Skeč Battle sa organizátori rozhodli pre pokračovanie. Druhý ročník, druhý level. Ten budú predstavovať 3 disciplíny: Skeč - súťaž v kreslení, Trou ap - súťaž v nastriekaní rýchleho graffiti a Tag - súťaž v tagovaní-písaní. Zmena názvu bol iba ďalší logický krok. Registrácie do jednotlivých disciplín boli ukončené. Pre veľký záujem (až 40 záujemcov) bolo nakoniec do disciplíny Skeč vybraných 27 borcov, ktorí predvedú svoje skills 3. mája v Bratislave.

Skeč battle: Amer (Nové Mesto nad Váhom), Arywa (Bratislava), Axel (Košice), Bizar (Bratislava), Bosh (Kežmarok), Bone (Martin), Direkt (Dolný Kubín), Fobie (Třebíč CZ), Furtoo (Bratislava), Hair (Trenčín), Hesk (Šamorín), Kary (Trenčín), Panika 71 (Banská Bystrica), Pomes aka Pomel 2 (Ústí nad Labem CZ), Primal (Bratislava), Pure728 (Bratislava), Rado (Bratislava), Seon (Galanta), Shot (Bratislava), Sofokles (Lučenec), Srac (Modra), Stawer (Nové Zámky), Zexik (Bratislava), Wize (Praha CZ), Weni (Košice), Verm (Bratislava), Viky (Šaľa).

Trou ap battle: Aero (Nitra), Amer (Nové Mesto nad Váhom), Bizar (Bratislava), Coki (Třebíč CZ), Čnost (Pezinok), Diek (Trebišov/Bratislava), Gobes (Košice), Glok (Bratislava), Kary (Trenčín), Rucka (Bratislava), Mentol (Nitra), Panika 71 (Banská Bystrica), Separ (Bratislava), Wino (Bratislava) (ďaľší záujemci sa môžu prihlásiť na mieste v deň konania Trou Ap Battlu).

Tag battle: Voľná registrácia na mieste v deň konania Tag Battlu o 17:30. Maximálny počet 30 súťažiacich. Viac info na www.artattack.sk/graffitibattle.

Slovenský Beatbox Šampionát 2008

Artattack Freestyle Batlle nebude len o rape, priestor vo výraznej miere dostanú aj jednočlenné orchestre v podaní beatboxu. Artattack tak odštartuje svoj prvý ročník Beatbox Battle, ktorý sa tento rok stane oficiálnymi majstrovstvami Slovenska. Do beatbox súťaže sa pritom prihlásilo už 22 ľudí. Víťaz bude totiž akceptovaný svetovou beatboxovou asociáciou, za ktorú do poroty príde nemecký writer a legendárny beatboxer Bee Low. World Beatbox Championship tak Artattack Beatbox Battle vníma ako svoju oficiálnu slovenskú kvalifikáciu. Víťaz bude mať možnosť reprezentovať našu krajinu na svetovom finále. Okrem Bee Lowa si do poroty zasadnú známi českí performeri Fany a Cossiga.

V súťažiach (freestyle, beatbox) bude po krátkom rozstrelovom kole, kde by mali jednotliví súťažiaci ukázať, či naozaj majú na postup do ďalších kôl, v ktorých bude najlepšia osmička pokračovať systémom jeden proti jednému. Najlepší beatboxer si odnesie nielen prestížny titul a pohár, ale aj peňažnú poukážku na nákup v hip-hopovom Roof Top Shope.

4elementy stage - ako oslava skutočnej podpory slovenského hip-hopu

4elementy je názov rádiovej relácie, ktorej už tretí rok ide o to isté: o skutočnú podporu slovenského hip-hopu. Slovko "skutočná" pritom reflektuje hlavná filozofia relácie: vyhľadávať a prezentovať talenty, ktoré majú perspektívu obohatiť budúci stav elitnej scény. 3. mája 2008 sa vám v rámci akcie s niekoľkoročnou úspešnou tradíciou predstaví na samostatnom pódiu – 4elementy stage – časť tých, ktorým sa až doteraz najlepšie podarilo vryť do povedomia slovenskej hip-hopovej verejnosti.

V skrátených, cca. 20 minútových vystúpeniach sa predstavia interpreti z celého Slovenska: Danosť a Gebod z Bratislavy, Dramatikz (Lil Idea, Yaksha, Stopecent) ako skupina troch miest – Ružomberok, Martin a Liptovský Mikuláš, Invázia (Ataker, Grazzel) zo Štúrova, Shomi z Bratislavy + Tretina zo Zlatých Moraviec, Bio a DJ Drobizzzzg z Nitry. Viac informácií o relácii 4elementy na www.artattack.sk/4elementy.

Štyri kluby a štyridsať účinkujúcich za jedno vstupné!

PrvýMáj_FM. Tento indoor festival prebehne už po piatykrát v štyroch bratislavských kluboch (Bernolák, Subclub, Soniclab a Nu Spirit) a predstaví viac ako 40 účinkujúcich z domácej i zahraničnej scény. Do všetkých sa dostanete už po zakúpení jedného lístka, pretože kluby budú tvoriť samostatné javiská tohto festivalu. Účastník si preto po zakúpení lístka bude môcť vybrať, do ktorého pôjde a tiež neskôr medzi klubmi voľne prechádzať.

Keďže bol tento festival už od svojho zrodu multižánrový, tešiť sa môžete aj na drum and bass, ktorý tu v tej najtvrdšej podobe predstaví nemecký dj a producent, člen Position Chrome crew pravidelne sa ukazujúci na parties Therapy Sessions - Panacea. Na Slovensko prichádza po štyrok rokoch a sekundovať mu v Subclube budú škótski dji zastujúci parties Pangea Nation Professor Fresh a Special ED. Chýbať nebude ani výborný slovenský techno producent Loktibrada, či jeho kolega DJ HU vydávajúci platne v Anglicku pod značkou Backstage, ktorí sa predstavia v priestoroch Soniclabu. A k tomu britský nu jazz dj Paul Murphy z Afroart records v Nu Spirite.

Predpredaj, ktorom si môžete zabezpečiť lístky vo zvýhodnenej cene 199,- Sk prebieha v Roof top shop na Mariánskej ul. v Bratislave. Na mieste (ktorýkoľvek z uvedených klubov) to bude za 299,- Sk. Akcia v Bernoláku začína už o 18:00.

Viac info o podujatí PrvýMáj_FM, kompletnom programe všetkých štyroch klubov, kvalifikáciách AAFB, predpredaji a všetkom čo vás zaujíma sa dozviete na stránkach www.artattack.sk/aafb a www.prvymaj.sk.