Americká indie-rocková kapela Death Cab For Cutie si so svojou čerstvou novinkou 'Narrow Stairs' pripísala historický prvý album na čele rebríčka Billboard 200. Kompilácia 'Nothing But The Best', vydaná pri príležitosti 10 výročia smrti legendárneho Franka Sinatru, obsadila druhé miesto. V USA sa darí aj albumom britských speváčok Duffy a Leony Lewis. Naopak popové divy Mariah Carey a Madonna sa v rebríčku prepadávajú čoraz hlbšie.

Death Cab For Cutie si na svoj prvý Number 1 album museli počkať 11 rokov. Na konte majú už 7 albumov, no až ten najnovší 'Narrow Stairs' im priniesol prvenstvo v rebríčku Billboard 200. Počas prvého týždňa v predaji si ho zakúpilo viac než 144 tisíc fanúšikov. Ich posledný album 'Plans' debutoval pred troma rokmi na štvrtej priečke.

Na druhom mieste s 99 tisíc predanými nosičmi je kompilácia 'Nothing But the Best' legendárneho Franka Sinatru, ktorý zahynul presne pred 10 rokmi na infarkt. Kompilácia je výberom najlepších skladieb, ktoré hviezda tradičného popu od začiatku 60. rokov vydala vo svojom vlastnom vydavateľstve Reprise Records.

Tretiu priečku obsadil Jason Mraz a jeho 'We Sing, We Dance, We Steal Things' a na štvorke debutoval album 'Rockferry' od vychádzajúcej britskej hviezdy Duffy. Prvú pätku uzatvára ďalšia speváčka z Britských ostrovov, Leona Lewis. Jej album Spirit je v posledných týždňoch najstabilnejším albumom rebríčka Billboard.

To sa nedá povedať o horúcich albumoch Mariah Carey a Madonny, ktoré sa po vydaní rýchlo vyšvihli na vrchol rebríčka ale postupne sa prepadávajú. Mariah figuruje na šiestom a Madonna až na ôsmom mieste.

Zdroj: Billboard.com, wikipedia.org