Vo štvrtok 26. júna na Slovensko po prvýkrát vo svojej kariére zavítal mexický kúzelník s gitarou - Carlos Santana. Svoje umenie však nepredviedol... snáď kvôli búrke a nie kvôli semifinále Majstrovstiev Európy vo futbale, ktoré sa konalo v neďalekej Viedni. Aj tak si totiž nešťastný včerajšok vysvetľovali tí, ktorých ani po premoknutí na kosť neprechádzal zmysel pre humor...

Diváci, ktorých sa na štadióne Interu zišlo asi 5 tisíc, najskôr svojím pískaním vyjadrovali nespokojnosť nad omeškaním koncertu, ktorého začiatok bol, aspoň oficiálne, naplánovaný na 20.00. Namiesto neho však včera koncertovala obloha.

Z dôvodu nebezpečenstva, ktoré predstavovali elektrické rozvody na pódiu aj pod ním museli návštevníci po spustení lejaku areál štadiónu opustiť. Náš nesmrteľný fotograf Martin Droppa však ostal a s nadšením vydržal na Interi až do konca tohto úžasného koncertu živlov.



Jeho fotoaparát však až taký nesmrteľný nebol, posledná prepálená fotografia bola včera jeho labuťou piesňou. Martin tak pokračoval v dokumentácii podujatia aspoň s mobilom.



Aparatúra Carlosa Santanu bola po zbalení a naložení ešte včera v noci prevezená do Poľska, kde bude táto 60-ročná hudobná legenda koncertovať dnes večer. Zajtra sa predstaví u našich južných susedov v Budapešti. Napriek tomu, že jeho prvá návšteva sa neskončila priaznivo, rád na Slovensko zavíta znovu. Stane sa tak už v nedeľu na koncerte, ktorý sa uskutoční opäť na futbalovom štadióne Interu Bratislava.

"Nemôžem sklamať svojich poslucháčov, ktorí prišli na môj koncert dnes večer a tak zmokli. Teším sa na vás a vynahradíme si to v nedeľu!" - odkázal svojim fanúšikom Carlos Santana. Vstupenky na koncert, ktorý bude mať určite jedinečnú príchuť, sú stále v predaji.

Foto: Martin Droppa