Slovenskom sa cez leto prevalí množstvo festivalov a koncertov, avšak pre rockového labužníka je jedinečný snáď len jeden. Tohtoročný – "skutočný" rockový festival – privíta začiatkom augusta (1.- 2.8.) na Ranči u Edyho v Námestove kompletnú metalovú špičku z Čiech a Slovenska.

Za zmienku stoja exkluzívne open air vystúpenia českých legiend Arakain, Törr a Debustrol. O zábavu sa postará známa pivno-rocková partička Alkehol. Anglický projekt The Faces Of Sarah je zástupcom gothic-rockovej scény. "Pre Londýnčanov je to prvé vystúpenie na Slovensku. Spevák Nicholas Schultz je so svojím charizmatickým hlasom skutočným lídrom kapely."

"Nikde na Slovensku neuvidia slovenskí metaloví priaznivci pokope 3 najlepšie slovenské metalové kapely. Emor, Rumburax a Náhodní Známi, každé z týchto zoskupení má vlastný a ojedinelý štýl, pričom Emor bude priamo v dejisku festivalu krstiť svoj nový hudobný počin 'Ourivier'. Krstným otcom nebude nik iný ako v súčasnosti najväčšia žurnalistická osobnosť v rockovom žánri u nás a moderátor rozhlasovej relácie Headbanger FM – Rudy Rus," dodal PR manažér festivalu Tomáš Brna.

Pre fanúšikov punkrocku zavíta do námestovskej "horúcej vyhne" kompletná punková extraliga zo Slovenska. Chýbať nebudú Zóna A, The Switch, Konflikt, HT, Hospital Bukra, Karpina a ďalší. Počas dvoch rockom nabitých dní budú mať návštevníci možnosť navštíviť mobilné nahrávacie štúdio Hudba.sk a odniesť si vlastnú nahrávku (viac info TU).

Prítomný bude aj oravský rodák Majster N alias Jozef Nodžák, ktorý sa počas niekoľkých vstupov ujme moderátorského žezla. Nebude chýbať prehliadka harley a iných motorových tátošov, ktorá bude súčasťou akcie. Pripravený je aj autogramiáda stage, kde si môžete nechať podpísať svoje CD alebo pohľadnicu od svojej obľúbenej kapely.

Orava Rockfest je jedno z najšpecifickejších podujatí na hudobnej rockovej scéne na Slovensku. Prvý ročník sa uskutočnil pred šiestimi rokmi. Z lokálneho festivalu sa postupne stáva prehliadka rockovej alternatívy pre široké obecenstvo z celého Slovenska i sveta. Potvrdila to aj účasť fanúšikov vo vlaňajšom roku, keď na Oravu prišli až z Japonska a viacerých európskych krajín.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Majo Žuffa. Viac info nájdete na stránke www.oravarockfest.sk.