Populárna americká speváčka Alicia Keys, vlastným menom Alicia J. Augello - Cook, prezradila, že hudba ju zachránila pred všetkými problémami, s ktorými sa musia vyrovnať mladí ľudia vyrastajúci v uliciach New Yorku.

Speváčka, ktorá naspievala známy hit 'No One', vyrastala v Harleme, jednej z najproblémovejších častí New Yorku, spolu so svojou slobodnou matku, Terri Augello. Tá ju poslala do tanečnej a hudobnej školy, aby ju tak ochránila pred zlým vplyvom ulice.

Alicia povedala: "To, že ma mama poslala učiť sa tanec a hudbu, bola tá najlepšia vec, akú kedy pre mňa spravila. Inak by som robila na ulici s ostatnými len samé zlé veci. Moje mimoškolské aktivity mi dali skutočný zmysel života a dodávali mi akýsi pohon, aby som sa dokázala vyrovnať so svojimi problémami."

27-ročná hviezda R&B taktiež otvorene priznala, že vo svojom mladom veku pri sebe nosila nôž, aby sa mohla v prípade útoku brániť. Pre jeden z britských magazínov dodala: "Kultúra gangov bola vtedy všade v mojom okolí, všade boli hádky a nepokoje. Často ste mohli skončiť v situácii, keď by ste si priali, aby ste mali pri sebe niečo, s čím by ste sa mohli ubrániť. Tak som so sebou nosila malý kuchynský nôž."

"Keď to moja mama zistila, bola veľmi rozrušená a nechápala, prečo mám pri sebe nôž. Vysvetlila som jej, že ten nôž potrebujem len v prípade ohrozenia a myslím, že tomu porozumela."

Alicia Keys sa onedlho po prvýkrát predstaví slovenskému publiku. V rámci projektu Orange Music Live vystúpi 13. októbra v Incheba EXPO Aréne v Bratislave. Viac informácií nájdete TU.

Zdroj : music-news.com

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys