Britský rocker Pete Doherty cez víkend nepricestoval spolu so svojimi kolegami z kapely Babyshambles na festival FM4 Frequency v rakúskom meste Salzburg. Napriek tomu, že zvyšok kapely do Salzburgu na plánované vystúpenie dorazil, bez svojho frontmana napokon koncert na pódiu neodohrali.

Adam Ficek, Drew McConnell a Mik Whitnall z indie-rockovej kapely Babyshambles majú po uplynulom víkende ťažké srdce na svojho, v poslednom čase neslávne známeho, speváka Petea Dohertyho. Ten totiž v sobotu zmeškal svoje lietadlo a nepricestoval do Salzburgu. Ostatní členovia sa rozhodli nevystúpiť aj napriek tomu, že sami majú vlastné sólové projekty aj bez Dohertyho, ktorý podstatnú časť roka 2007 a 2008 strávil vo väzení a v protidrogových liečebniach.

Namiesto koncertu sa tak len ospravedlnili. "Drew, Mik a ja sa môžeme len ospravedlniť všetkým, ktorí sa na nás dnes prišli pozrieť. Peter zmeškal svoj let, my sme v Salzburgu, bez neho. Pôjdeme na festival a ospravedlníme sa na pódiu." - uviedol v sobotu v oficiálnom vyhlásení sklamaný bubeník Adam Ficek.

Fanúšikovia v Rakúsku však aj napriek tomu prežili tri dni plné legiend i súčasných hviezd nielen gitarovej scény. Na FM4 Frequency Festivale sa predstavili Blood Red Shoes, The Wombats, The Dresden Dolls, Tricky, Maximo Park, Travis, R.E.M., The Roots, Ladytron, Dirty Pretty Things, José González, The Charlatans, The Hives, Adam Freeland, Manic Street Preachers, Die Fantastischen Vier, The Subways, The Killers a mnohí ďalší.

Zdroj: Nme.com, Frequency.at

Súvisiaci interpreti: Babyshambles