Michal Jackson a jeho bratia - Jermaine, Tito, Marlon a Jackie, sa mali na budúci mesiac na odovzdávaní cien BMI Urban Awards po rokoch opäť objaviť na pódiu bok po boku. Vysvitlo však, že Michael, ktorý ako jediný svoju účasť zatiaľ nepotvrdil, sa s bratmi posledné tri roky vôbec nerozpráva. Samozrejme, dôvodom sú peniaze.

Jacksonovci, ktorí ešte predtým, ako sa Michael stal kráľom popu, spolu dobili svetové hitparády ako Jackson 5, mali na BMI Urban Awards spoločne prevziať cenu Icon Award. Tá je udeľovaná umelcom, ktorých príspevok k hudbe má "jedinečný a nezmazateľný dopad na ďalšie generácie hudobníkov".

Začiatkom mesiaca hovorca BMI vyhlásil, že na slávnostnom udeľovaní cien 4. septembra sa štyria menej slávni bratia určite stretnú a naznačil, že ak účasť potvrdí aj Michael, pôjde o comeback Jackson 5. O návrate slávnej kapely na scénu sa hovorilo už minulý rok, kedy Jermaine vyhlásil: "Mohlo by to byť niekedy v roku 2008. Michael tam bude tiež. Cítime, že to musíme spraviť ešte raz. Dlžíme to fanúšikom a verejnosti. A Michael nesmie chýbať. Je to predsa Jackson."

Kompletná účasť Jackson 5 na BMI Urban Awards je však ohrozená a podľa bulvárnych správ sa Michael so svojimi bratmi odvtedy, ako bol pred troma rokmi zbavený viny za obťažovanie detí, vôbec nebaví. Podľa správ denníka New York Post svojim súrodencom dlží okolo 840 tisíc dolárov (cca. 17,3 milióna korún, 576 tisíc Eur).

Zdroj: Music-news.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson