Hviezdy ako Beyoncé, Rihanna, Fergie, Mariah Carey či Leona Lewis spoločne s ďalšími desiatimi populárnymi speváčkami nahrali singel 'Just Stand Up', ktorý sa 2. septembra objaví v katalógu iTunes. Výťažok z jeho predaja poputuje na výskum v oblasti liečby rakoviny.

Mary J. Blige, Natasha Bedingfield, Ashanti, Sheryl Crow, Keyshia Cole, Ciara, Carrie Underwood, LeAnn Rimes, Miley Cyrus a Melissa Etheridge sú mená speváčok, ktoré sa na tomto výnimočnom počine taktiež podieľali. Nápad nahrať skladbu, ktorá má povzbudiť americkú verejnosť v boji proti rakovine a získať finančné prostriedky na výskum jej liečby, sa zrodil v hlave známeho producenta a zakladateľa značky LaFace Records Antonia "L.A." Reida. Ten skladbu so svojím dlhoročným spolupracovníkom Kennym "Babyface" Edmondsom aj zložil.

Všetkých 15 speváčok sa spoločne objaví aj na pódiu 5. septembra. Ich vystúpenie bude vysielané v rámci televízneho špeciálu s názvom Stand Up to Cancer ("Postavte sa rakovine") vo viacerých amerických televíznych staniciach. V programe by mali účinkovať aj ďalšie známe osobnosti ako Jennifer Aniston, Lance Armstrong, Salma Hayek, Meryl Streep, Forest Whitaker, Reese Witherspoon a ďalší.

Projekt Stand Up to Cancer vznikol v roku 2007 a je programom Nadácie zábavného priemyslu, ktorá oslovuje ľudí zo šoubiznisu, aby sa aktívne zapojili do boja proti tejto zákernej chorobe.

Zdroj: Billboard.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Ashanti, Beyoncé, Carrie Underwood, Ciara, Fergie, Keyshia Cole, LeAnn Rimes, Leona Lewis, Mariah Carey, Mary J. Blige, Melissa Etheridge, Miley Cyrus, Natasha Bedingfield, Rihanna, Sheryl Crow