Aj napriek tomu, že je "uhorková sezóna" vo vydavateľstvách a kuchyniach interpretov v plnom prúde, v domácom labeli Deadred Records sa nájde zopár udalostí, o ktorých stojí za to informovať.

Okrem toho, že jeden z novších prírastkov vydavateľstva, kapela YouCoco, stihol na Bažant Pohode natočiť videorozhovor zo série Hudobné úlety, prichádzajú so zaujímavými novinkami aj dvaja interpreti, ktorí sú v Deadred inventárom - viac-menej jednočlenný projekt Foolk a kapela Abuse.

Foolk po nedávnom vydaní albumu 'Red Pills For Daddy', ktorý sa na Slovensku i v Čechách teší veľmi priaznivým ohlasom, tentokrát potešil najmä fanúšikov svojej predchádzajúcej tvorby. Rozhodol sa vyhovieť dopytu po jeho starších EPs, ktoré vychádzali v priebehu posledných 3 rokov digitálne ako free download a pripravil kolekciu vybratých trackov zdarma na stiahnutie v jeho profilovej stránke na Last.fm. Kolekcia má názov 'Living Room Pieces' a nájdeš ju na tejto adrese.

Abuse naopak prichádzajú s novinkou, ktorá by mala uzrieť svetlo sveta už na jeseň. Už podľa názvu ich druhého štúdiového albumu, 'The Autumnist', je jasné, že bude na farebné ročné obdobie priam stvorený.

Päťčlenný projekt by však pred samotným vydaním albumu rád vedel, v akom formáte si ho ich fanúšikovia žiadajú - na výber je digitálny formát MP3 / FLAC, klasické CD alebo vinylová LP. Hlasovať môžete na novom blogu kapely theautumnist.blogspot.com, kde nájdete aj ďalšie info a hudobné ochutnávky nového albumu.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z Deadred Records.

Foto: Myspace.com/sleepfields, Ľubomír Panák - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Abuse, Foolk