Presne pred mesiacom, v pondelok 21. júla, vyšla konečne dlhoočakávaná a posledné mesiace zo strany kapely neustále avízovaná reedícia kultového druhého albumu punk'n'rollovej legendy Slobodná Európa 'Unavení a zničení'. Album pôvodne vyšiel ešte v roku 1994 a odvtedy bol prakticky nezohnateľný...

Album má pôvodný, ale vynovený a aktualizovaný obal s 12-stranovým bookletom a obsahuje všetkých 13 pôvodných skladieb + ako bonus tohtoročnú novinku 'Miss Underground'. Album na niekoľkoročné naliehanie kapely vyšiel vo vydavateľstve Závodský, ktoré je pokračovateľom, resp. nástupcom pôvodného vydavateľstva Škvrna, v ktorom tento album pred 14-timi rokmi vyšiel.

Kapela si ho však distribuuje hlavne po vlastnej osi jak na Slovensku, tak aj v Čechách, pričom predajné miesta sú zverejnené na webstránkach Slobodnej Európy. Album je k dispozícii aj na každom koncerte Slobodnej Európy.

'Unavení a zničení' (1994, Škvrna / reedícia 2008, Závodský)

1. Dry '69
2. Podvod
3. Slzy
4. Boh
5. Možno
6. Nebezpečný pocit
7. Večer
8. Unavený a zničený
9. Lepšie ja
10. Na rohu
11. Tma
12. Deti & Heroin

Bonus:
13. Miss Underground
14. Dry '69 (English Version)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF music agency. Viac info nájdete na oficiálnej stránke kapely www.slobodnaeuropa.sk.

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa