Populárne americké rockové kapely Metallica a The Killers cez víkend na festivaloch vo Veľkej Británii predstavili nové skladby zo svojich pripravovaných štúdiových albumov.

Fanúšikovia legendárnej Metallicy mali na festivale v Readingu možnosť počuť hneď dva nové songy z očakávaného deviateho štúdiového albumu 'Death Magnetic'. Kapela na čele s Larsom Ulrichom odohrala novinku 'Cyanide', ktorej nahrávka z jedného z predchádzajúcich koncertov sa minulý týždeň objavila na viacerých internetových stránkach.

Návštevníci Reading festivalu mohli okrem tejto skladby po prvýkrát naživo počuť aj ďalšiu novú vec s názvom 'The Day That Never Comes', ktorá sa ako pilotný singel albumu práve v uplynulý víkend začala hrávať v amerických rádiách. Album 'Death Magnetic' vyjde 12. septembra. Kapela včera ponúkla niektoré ukážky z neho aj na oficiálnej stránke Metallica.com.

Na tom istom pódiu v Readingu vystúpila aj indie-rocková kapela The Killers, ktorá svoju novinku 'Spaceman' cez víkend predstavila aj fanúšikom na festivale v meste Leeds. Skladba by sa mala objaviť na ich treťom albume 'Day and Age', ktorého vydanie je naplánované na november. Podľa slov členov kapely sa pri jeho nahrávaní okrem iného nechali inšpirovať aj tvorbou Davida Bowieho.

Zdroj: Undercover.com.au, Metallica.com

Súvisiaci interpreti: The Killers, Metallica