Bolo len otázkou času, kedy sa to stane. Po slovných prestrelkách medzi Noelom Gallagherom a Jay-Z, ktoré predchádzali, sprevádzali i nasledovali po raperovom vystúpení na tohtoročnom festivale Glastonbury, sa tvorivý potenciál kapely Oasis a Jay-Zho, familiárne nazývaného Jigga, konečne spojili v jednej nahrávke. Ďalej máme k tejto téme jednu zlú a jednu dobrú správu...

Zlá správa je, že Oasis a Jay-Z sa nestretli v štúdiu a ich spoločná nahrávka nie je oficiálna - ide totiž o mashup mixtape, ktorý "upiekla" trojica španielskych DJov a producentov so zmyslom pre humor, ktorá si hovorí Cookin' Soul. Názov ich mixu nemôže byť výstižnejší - 'OJayZis: Jay-Z vs Oasis'. Na mixtape trvajúcom niečo vyše 30 minút sú zmixované najväčšie hity oboch interpretov - Oasis spievajú refrény v Jay-Zho hip-hopových peckách a Jigga rapuje do nesmrteľných britpopových hitov legendy z Manchestru. Intro je live nahrávkou z Jiggovho vystúpenia na Glastonbury, kde na pódium prišiel s gitarou a otváral ústa ku skladbe 'Wonderwall'.

Dobrá správa je, že si tento neoficiálny počin od doposiaľ pomerne neznámych DJov, o ktorom však už stihli informovať najväčšie hudobné internetové médiá ako Mtv.com či Nme.com, môžete stiahnuť zdarma. Doteraz tak urobilo už niekoľko desiatok tisíc fanúšikov po celom svete a ich počet rapídne rastie. Aj vy ste zvedaví, ako znie "spolupráca" Oasis s Jay-Z? Stačí si kliknúť na www.cookinsoul.com/OJAYZIS.zip a mixtape je váš.

Zoznam skladieb na 'OJayZis: Jay-Z vs Oasis':

1. Jay-Z vs Oasis - Intro live
2. Jay-Z vs Oasis - Wonderback (Prod. by Cookin Soul)
3. Jay-Z vs Oasis - 99 Supersonic Problems (Prod. by Cookin Soul)
4. Jay-Z vs Oasis - Justify It Out (Prod. by Cookin Soul)
5. Jay-Z vs Oasis - Supernova Hello (Prod. by Cookin Soul)
6. Jay-Z vs Oasis - Quick Gangster (Prod. by Cookin Soul)
7. Jay-Z vs Oasis - Momma Look Me (Prod. by Cookin Soul)
8. Jay-Z vs Oasis - Where Did Brooklyn Go (Prod. by Cookin Soul)
9. Jay-Z vs Oasis - Ignorant Shirt (Prod. by Cookin Soul)
10. Jay-Z vs Oasis - Dec 4th Masterplan (Prod. by Cookin Soul)

Cookin' Soul v minulosti podobným spôsobom spojili tvorbu Jay-Zho s Elvisovými klasikami. Viac info o tejto partičke nájdete na www.myspace.com/cookinsoul.

Zdroj: Cookinsoul.com, Nme.com, Mtv.com

Súvisiaci interpreti: Jay-Z, Oasis