Viac než týždeň pred plánovaným dátumom vydania, ktorým je 12. september, sa album 'Death Magnetic' od americkej legendy Metallicy objavil na internete. Členovia kapely vyhlásili, že im to neprekáža.

Nelegálne kópie albumu sú od utorka na internete, údajne vďaka istému francúzskemu hudobnému obchodu, ktorý album začal predávať už tento týždeň. Francúzski fanúšikovia sa zrejme po jeho zakúpení chceli pochváliť pred celým svetom, a tak sa najskôr na webe objavili fotografie originálneho nosiča s nezameniteľným obalom. Bolo len otázkou času, kedy sa na internet dostane aj samotná hudba.

Aj napriek tomu však frontman Lars Ulrich a jeho spoluhráči zostávajú pokojní. "Pozrite, veď už zostáva len 10 dní do vydania." - povedal Ulrich pre americké rádio Live 105 len niekoľko hodín po tom, ako sa na internete objavili nelegálne zdieľané kópie albumu.

"Vážne, už teraz sme vlastne zlatí. Ak sa ten album dnes alebo zajtra dostane do celého sveta, sú to šťastné dni... Všetci sú šťastní. Je rok 2008 a je to len súčasťou toho, ako to v týchto časoch chodí, takže je to v poriadku. Sme šťastní."

Metallica vydanie svojho deviateho štúdiového albumu podporí exkluzívnym koncertom pre britské BBC Radio 1, ktorý sa uskutoční 14. septembra v priestoroch BBC Radio Theatre. Záznam z neho bude odvysielaný v nasledujúci deň, pondelok 15. septembra o 21.00 britského času. Lístky na koncert získajú náhodne vybraní fanúšikovia, ktorí sa o ne budú uchádzať cez stránku BBC Radia 1.

Metallica tento týždeň na svojej oficiálnej stránke Metallica.com zverejnila videoklip k novej skladbe 'The Day That Never Comes'. Na stránke si taktiež v plnej kráse môžete vypočuť niektoré zo skladieb albumu 'Death Magnetic'. Dve z nich - 'My Apocalypse' a 'Cyanide', sú už dostupné aj na iTunes.

Ak ste šikovní, nájdete na webe už aj celý album. Zvukový záznam je však dosť nekvalitný, čo vyvoláva domnienku, že Metallica cez "francúzsky hudobný obchod" zorganizovala zavesenie albumu na web sama. Kto vie... veď zostáva už len osem dní.

Zdroj: Nme.com, Metallica.com

Súvisiaci interpreti: Metallica