Okrem koncertov Alicie Keys a Jamesa Blunta sa na budúci mesiac môžete tešiť aj na vystúpenie jednej z najznámejších škandinávskych speváčok - Tarjy Turunen. Svetovo známa sopránistka, ktorá dobyla svet ako speváčka najpopulárnejšej fínskej skupiny Nightwish a neskôr, vychádzajúc zo svojej opernej kariéry, aj sólovo, vystúpi 24. októbra v bratislavskej Incheba Expo Aréne o deň neskôr v košickej hale Cassosport.

Po odchode z kapely Nightwish v roku 2005 dlho neuvažovala čo ďalej a dala sa do práce na vlastných symfo-pop-rockových kompozíciách. Výsledokom bol najskôr fínsky vianočný album 'Henkäys Ikuisuudesta' (2006) a napokon aj jej úspešný medzinárodný sólový debut 'My Winter Storm', ktorý je na pultoch predaní od konca minulého roka. Album po vydaní podporila aj videoklipmi k obom zatiaľ vydaným singlom 'I Walk Alone' a 'Die Alive'.

Album 'My Winter Storm' sa žánrovo pohybuje medzi hudobnými štýlmi, v ktorých sa speváčka cíti najlepšie - rockové skladby s príchuťou metalu, ktoré mierne evokujú Nightwish, no nechýbajú ani jedinečné orchestrálne či popové skladby. Prekvapením a oživením albumu je coververzia hitu Alice Coopera - 'Poison'. Album 'My Winter Storm' vyšiel vo vydavateľstve Universal Music vo viac ako 70 krajinách a zaznamenal nemalý úspech.

O životaschopnosti Tarje po ukončení éry Nightwish svedčia aj 2 nominácie na Emma Award (fínska obdoba Grammy) v kategóriách najlepší fínsky umelec a objav roka (sólovo) a zlaté a platinové ocenenia, ktoré získala nielen doma vo Fínsku, ale už aj Rusku či v Českej republike.

Októbrové vystúpenia Tarjy Turunen v Bratislave a v Košiciach, ktoré sa uskutočnia v rámci jej turné s názvom Storm Returns to Europe 2008, sľubujú výnimočný zážitok pre fanúšikov opery, rocku, popu i metalu. K tomu speváčkin atraktívny výzor a mrazivo dokonalý spev. Vstupenky na oba koncerty sú dostupné v predpredaji v sieti Ticketportal v cenách od 590,- Sk.

Zdroj: EPG

Súvisiaci interpreti: Tarja Turunen