Po minuloročnom zbabranom vystúpení na odovzdávaní cien MTV VMA, na ktorých nebola ani len nominovaná, bola účasť bývalej popovej princeznej na nedeľňajšom slávnostnom udeľovaní cien za rok 2008 omnoho úspešnejšia. Najmä vďaka zisku všetkých troch cien na ktoré bola nominovaná.

Videoklip ku skladbe 'Piece of Me' získal ocenenie v kategóriách Najlepší videoklip sólovej interpretky, Najlepší popový videoklip a prekvapujúco aj v najprestížnejšej kategórii Videoklip roka. Britney si svoje dobré meno u divákov MTV napravila aj svojou účasťou na tohtoročnej šou, ktorú otvorila ako pravý profesionál a ešte pred jej samotným začiatkom sa v komediálnej vsuvke objavila spoločne s mladým americkým hercom Jonahom Hillom. Okrem toho bola aj hosťom viacerých reklamných prestávok s komikom Russellom Brandom.

Pri prevzatí prestížnej ceny Video roka Britney povedala: "Wow. Som v šoku. Toto som vôbec nečakala!" Cenu pre Najlepší videoklip sólového interpreta si za video ku svojej skladbe 'With You' prevzal R&B spevák Chris Brown. Najlepším rockovým videoklipom sa stalo video ku skladbe 'Shadow Of The Day' od Linkin Park a Najlepším nováčikom sú podľa Američanov Tokio Hotel vďaka klipu ku skladbe 'Ready, Set, Go!'.

Skupina Pussycat Dolls, ktorá mala najviac nominácií (6), si prevzala jedinú cenu - za Najlepší tanec vo videoklipe 'When I Grow Up'. Videoklip 'Honey' od Erykah Badu bol nominovaný päťkrát, no cenu získala Badu spoločne s Chrisom Robinsonom len za jeho réžiu. V počte cien bolo po Britney Spears najúspešnejšie duo Gnarls Barkley, ktorého video ku skladbe 'Run' získalo ceny za Najlepšiu umeleckú réžiu a Najlepšiu choreografiu.

Ceny si z tohtoročných MTV Video Music Awards odniesli aj raper Lil Wayne (Najlepší hip-hopový videoklip - 'Lollipop'), The White Stripes (Najlepšia kinematografia - 'Conquest'), Death Cab For Cutie (Najlepší strih - 'I Will Possess Your Heart') a Kanye West feat. T-Pain (Najlepšie špeciálne efekty - 'Good Life').

Kým Britney Spears svoju reputáciu, možno aj vďaka tomu, že sa rozhodla nespievať, na tohtoročných MTV VMA napravila, aktuálna hviezda Rihanna pri predstavení nového singla 'Disturbia' na pódiu v Los Angeles príliš nezažiarila. Podľa mnohých bolo jej vystúpenie, ktoré bolo prvým hudobným vystúpením slávnostného večera, dokonca horšie ako to, čo minulý rok predviedla Britney.

Ďalšími interpretmi, ktorí sa predstavili aj na pódiu, boli The Jonas Brothers, Lil Wayne spoločne s Leonou Lewis a T-Painom. Lil Wayne sa neskôr predstavil aj po boku Kid Rocka, ktorý odohral svoj hit 'All Summer Long'. Vystúpili aj T.I., Paramore, The Ting Tings, Katy Perry so svojím coverom Madonninho hitu 'Like a Virgin', a Pink.

Veľmi očakávaným bolo najmä vystúpenie Christiny Aguilery, ktorá predstavila svoj nový singel 'Keeps Gettin' Better' a vynovenú verziu svojho prvého hitu 'Genie in a Bottle'. Celú šou uzavrel Kanye West, ktorý aj napriek tomu, že po minuloročnom neúspechu (0 cien z 5 nominácií) vyhlásil, že na MTV VMA už nevystúpi, odohral novú skladbu s názvom 'Love Lockdown'.

Zdroj: Mtv.com/ontv/vma, Billboard.com, Nme.com
Foto: Mtv.com/ontv/vma

Súvisiaci interpreti: Britney Spears