Tretí štúdiový album hviezdy súčasného R&B, Beyoncé Knowles, vyjde 18. novembra a podľa vyjadrenia jej vydavateľstva je to jej zatiaľ najosobnejší album. Prvé dva single 'If I Were a Boy' a 'Single Ladies' sa do éterov rozhlasových staníc dostanú už čoskoro - oba single vychádzajú 7. októbra.

Beyoncé sa na albume podieľala výraznou mierou textársky i skladateľsky a zástupcovia jej vydavateľstva Columbia ho opísali ako "najosobnejší, najreflektívnejší a najodhaľujúcejší zo všetkých jej albumov". Na tvorbe zatiaľ nepomenovaného albumu Beyoncé vypomohli producenti Timbaland, Rodney Jerkins, The Neptunes, Pharrell Williams, Kanye West a Christopher Stewart.

Okrem producentskej elity môžeme očakávať aj ďalších zaujímavých hostí - na albume sa podľa dostupných správ objaví jej spolupráca s Justinom Timberlakeom, no podrobnosti zatiaľ neboli zverejnené.

Dvojica interpretov sa však minulý piatok stretla na pódiu podujatia Fashion Rocks v New Yorku, kde spoločne odspievali cover klasiky 'Ain't Nothing Like the Real Thing' od soulového dua Marvin Gaye a Tammi Terrell.

Pri príležitosti svojich 27. narodenín Beyoncé minulý týždeň vyhlásila, že nastáva obdobie, kedy jej už nestačí titul popovej hviezdy a vyjadrila svoju túžbu stať sa skutočnou ikonou afro-americkej kultúry. "Túžba byť popovou hviezdou je už za mnou. Nechcem byť nejakou "hot girl". Chcem byť ikonou. Myslím, že som toho dosiahla veľa." - povedala v rozhovore pre magazín Marie Claire.

"Cítim, že som hlboko rešpektovaná, čo pre mňa znamená oveľa viac, ako akékoľvek ocenenie alebo počet vydaných platní. A viem, že teraz je ten čas, kedy byť popovou hviezdou už nestačí. Som naozaj hrdá, že som jednou z tých umelcov, ktorí majú príležitosť byť na titulkách magazínov a hrať vo filmoch. A myslím, že otváram dvere mnohým čiernym ženám, tak ako Halle (Berry) a Diana Ross otvorili dvere pre mňa." - dodala speváčka.

Zdroj: Billboard.com, Undercover.com.au, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: Beyoncé