Oasis po nepríjemnom nedeľnom pódiovom incidente, pri ktorom bol zranený gitarista Noel Gallagher, a zrušení utorkového koncertu v kanadskom Ontariu, zrušili aj ďalší plánovaný koncert, ktorý sa mal uskutočniť dnes večer v klube Terminal 5 v New Yorku.

Noel sa zotavuje z bolestí, ktoré utrpel pri náraze hrudníka a boku o jeden z odposluchových reproduktorov. 47-ročný Daniel Sullivan, ktorý mu zranenia spôsobil a pokúsil sa zaútočiť aj na jeho brata Liama, je obžalovaný z ublíženia na zdraví a pred súdom sa bude zodpovedať 24. októbra. Noel stále nie je celkom fit, no už stihol túto nepríjemnú skúsenosť opísať vo svojom príspevku v blogu na oficiálnej stránke Oasisinet.com a prirovnal ju k "zápasníckemu stretnutiu" s manchesterským boxerom Rickym Hattonom.

Zdá sa však, že zrušenie koncertov, ktoré si vyžiadalo Noelovo zranenie, nezastavilo kapelu od zaoceánskej propagácie svojho pripravovaného albumu 'Dig Out Your Soul'. Vymysleli totiž veľmi originálny spôsob, ako skladby z nového albumu dostať medzi ľudí priamo v uliciach Manhattanu. Členovia kapely naučili skupinu tridstiatich pouličných hudobníkov spievať štyri svoje nové skladby - 'The Turning', 'Bag It Up', '(Get Off Your) High Horse Lady' a nový singel 'The Shock Of The Lightning'.

Jedinečný projekt sa v New Yorku koná práve dnes a tak si ľudia v jeho uliciach prídu na svoje, aj keď bol koncert zrušený. Newyorčania sú navyše vyzývaní k tomu, aby predstavenia pouličných hudobníkov s novými skladbami Oasis nahrávali na video a potom ich uploadli na stránku Youtube.com/digoutyoursoulsongs. Celý projekt bude filmovaný aj profesionálnym filmovým štábom z umeleckej agentúry Bartle Bogle Hegarty New York. Finálny dokument vyjde v USA 7. októbra spolu s albumom 'Dig Out Your Soul'. V Európe sa album na trhu objaví o deň skôr.

Zdroj: Oasisinet.com, Nme.com, Billboard.com

Súvisiaci interpreti: Oasis