V pondelok 13. októbra na Slovensko po prvýkrát zavíta speváčka, ktorá má na konte takmer 30 miliónov predaných albumov a ktorá dobyla svet svojimi hitmi ako 'Fallin', 'A Woman's Worth' alebo 'You Don't Know My Name'. Požiadavky veľkých umelcov sú rôzne a v mnohom sa líšia... Aká je Alicia Keys?

Prvou otázkou, ktorou sa Alicia Keys pred svojím príchodom na Slovensko zaoberá, je akustika haly. Americká speváčka požaduje dokonalý zvuk a organizátori bratislavského koncertu sľubujú, že po dôkladných technických prepočtoch sa nikto nemusí obávať, že jej vystúpenie nezaznie čisto a kvalitne.

Alicia Keys navyše očakáva, že jej aktuálny hit 'No One' bude dobre poznať i slovenské publikum a spoločne s ňou ho i odspieva. Medzi jej ďalšie požiadavky, ktoré možno označiť za štandardné, patrí podľa slov Jany Mudrikovej z usporiadateľskej agentúry Vivien "120 nevzorovaných veľkých osušiek, 20 malých čiernych nevzorovaných uterákov a šatne vybavené kvalitným a pohodlným nábytkom".

Speváčka si so sebou do Bratislavy prinesie vlastné piano a súčasťou jej štábu je aj osobný kaderník, stylista a kuchár. "Mnohí promotéri to nazývajú „maniere“, ale pritom sú to bežné, individuálne požiadavky na to, aby si umelec vytvoril svoje vlastné pohodlie." - hovorí Jana Mudriková a dodáva, že viacerí organizátori euróskych koncertov turné Alicie Keys majú problém najmä s veľkosťou pódia, na ktorom sa speváčka predstaví.

"Turné Alicie Keys v Európe mnohým promotérom zamotalo hlavu. Ide o netypické veľké pódium, ktoré v niektorých mestách s podobnou kapacitou, ako má miesto konania na Slovensku, spôsobilo, že musia koncert presunúť do väčšej haly alebo zotrvať s tým, že zastavia predaj a vyhlásia koncert za vypredaný. Našťastie Slovensko sa tomu vyhne! Po návšteve jej technického manažéra sme problém zažehnali."

Koncert v bratislavskej Incheba Expo Aréne bude podľa slov organizátorky "výnimočný, priam fantastický s využitím všetkých zvukových, svetelných a špeciálnych efektov". Veľkolepú show sľubuje i samotná speváčka, ktorá slovenským fanúšikom odkazuje, že sa majú na čo tešiť.

Aktuálna cena vstupeniek v sieti Ticketportal je od 1490,- Sk (49,46 Eur) na státie. Ceny vstupeniek sa zvyšujú o 100,- Sk po každej predanej tisícke.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Mudriková z Agentúry Vivien, ktorá koncert organizuje v spolupráci s agentúrou Infiniti Media.

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys