Svieža skupina s netradičným názvom Smola a hrušky vydáva svoj v poradí už tretí album. Neskutočné, ale pravdivé. Volá sa „Kameň Papier Nožnice“ a na pulty prichádza už o pár dní.

Skvelá koncertná kapela, ktorá rezonovala v televíziách i rádiách niekoľkými príjemnými skladbami sa dala dohromady niekedy v roku 1997. Partia chalanov milujúcich punk, reggae, ska a alternatívu vydala následne svoje prvé demonahrávky pod názvom „Plexisklo“. Ako regulérna štúdiová nahrávka sa táto skladba objavuje na CD až teraz.

Smola a hrušky počas jedenástich rokov svojej existencie odohrala viac ako päť stovák vystúpení doma i v susednom Česku a Poľsku. Úctyhodné číslo vzhľadom na domáce koncertné (ne)možnosti...

Pri pohľade do diskografie skupiny sa musíme zastaviť pri debutovom albume spred piatich rokov. Dostal názov „Jeseň 2003“. Po celoslovenskom úspechu skladby a klipu „Matura“ nasleduje v roku 2005 album „Na chate“.

Aktuálnu novinku avizoval pred pár mesiacmi rádiový singel „Tangá“. Poslucháči mohli zaregistrovať posun skupiny k novým extrémom. Podľa slov členov zoskupenia Smola a hrušky je na novom CD určite viac gitár, samplov, sladkých melódií, dokonca aj psycha a šialených textov. Album považujú za zatiaľ najviac prepracovaný v porovnaní s jeho dvoma staršími súrodencami.

Ako bonus nájdete na CD aj remixy pre DJov. Mimochodom, „Tangá“ pre skupinu exkluzívne zremixoval Karol Mikloš. Jeho pohľad na situáciu si môžete vypočuť aj na Myspace. Klip k tejto pesničke, o ktorého úspechoch na zahraničných filmových festivaloch sme už písali, si môžete pozrieť aj tu.

Text: Peter Lehotský
Foto: Musica, s. r. o.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky