Slovenská punk’n’rollová legenda Slobodná Európa zakončí svoje tohtoročné koncertné turné Primitive Rock’n’roll? Tour 2008 už tento týždeň dvojicou koncertov doma v Bratislave. Oba sa uskutočnia v Randale vo štvrtok 16. a v piatok 17. októbra. Bonusom na záver bude sobotňajší (18.10.) koncert v novozámockom klube Intruders.

Tohtoročná šnúra trvala presne osem mesiacov od polovice februára do polovice októbra. Kapela počas tohto obdobia odohrala presne 56 koncertov na Slovensku a v Českej republike, z toho 24 samostatných, 22 festivalových a 10 spoločných so spriaznenou undergroundovou legendou, kapelou Živé kvety, pod názvom Slobodná Európa & Živé kvety Tour 2008.

Ako býva za posledné roky tradíciou, tak aj tento rok "Slobodka" odohrá hneď po sebe dva koncerty v Bratislave v už spomínaných termínoch 16. a 17. októbra. Oba koncerty budú bez predkapiel, zato ale ako každý rok s pár pridanými bonusmi v podobe skladieb, ktoré behom roka kapela bežne nehráva a s hosťami na pódiu, ktorých si tiež bežne nepozýva. Tento rok nimi budú napríklad gitarista Peťo Bálik zo Živých kvetov a iní.

Oba koncerty začnú približne o 21.00 hod. a bude na nich k dispozícii aj merchandise kapely v podobe CD, tričiek, nášiviek, odznakov a pod. Vstupenky na oba koncerty sú ešte stále v celej sieti Ticketportal za 120,- Sk, na mieste bude ich cena 150,- Sk. Pár dní po bratislavských koncertoch spevák kapely Whisky odlieta do svojho tradičného zimného letoviska – Indie a Nepálu – a na Slovensko priletí až pár dní pred Silvestrom.

Najbližšie koncerty Slobodná Európa plánuje až od januára 2009. Budúci rok sa bude niesť v znamení 20. výročia skupiny, v ktorom kapela vydá nový album a v ktorom sa k nej znovupripojí jej gitarista Sveťo Korbel nachádzajúci sa momentálne na liečení na Prednej Hore. Na rok 2009 sa okrem iného znovu po piatich rokoch pripravuje aj spoločné turné so sesterskou kapelou Slobodky Zónou A pod názvom 45 rokov punku, chaosu a pakárne na Slovensku, ktorým si obe kapely pripomenú svoje okrúhle výročia – už spomínané 20. výročie Slobodnej Európy a 25. výročie Zóny A.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z usporiadateľskej agentúry RF music agency.

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa