Vzhľadom k nebývalému záujmu metalových fanúšikov sa pražský koncert kultovej americkej formácie Slayer presúva z Malej športovej haly do väčšej Tesla Arény (Veľká športová hala), ktorá má až dvojnásobne vyššiu kapacitu a ponúkne tak návštěvníkom akcie omnoho väčší komfort. Doposiaľ zakúpené vstupenky, rovnako ako aj ich cena, zostávajú v platnosti.

Celé turné Unholy Alliance Tour, ktoré sa v Prahe zastaví v pondelok 17. novembra, je v rámci daného hudebného žánra monštruóznou akciou. Kapely privedie celkovo 6 autobusov a technika je prepravovaná troma kamiónmi, ktoré privezú celé takmer dvadsaťmetrové pódium.

Slayer je synonymom thrash metalu v jeho najrýdzejšej podobe, akú si len možno predstaviť. Kapelou, ktorá v roku 1983 posunula platňou 'Show No Mercy' hranice všeobecného vnímania extrému v metalovej hudbe. Zárukou kvality a neústupčivej metalovej ortodoxie. To všetko sa skrýva pod smrtiacim názvom Slayer.

Po boku americkej legendy sa predstavia spriaznené kapely Trivium a Mastodon z USA, Amon Amarth zo Švédska a doposiaľ neznámy zástupca českej scény, ktorého meno vzíde z hlasovania fanúšikov. Hlasovanie prebieha na stránke Obscure.cz.

Veľmi potešujúcim faktom je, že všetky tri zahraničné predkapely v Prahe predstavia svoje zbrusu nové albumy. Hlavná hviezda večera, Slayer, na nástupcovi doposiaľ poslednej platne 'Christ Illusion' stále pracujú.

Pražský koncert je, pokiaľ vynecháme Moskvu, absolútne najvýchodnejšou zastávkou celého turné a preto sa očakáva príjazd veľkého množstva fanúšikov predovšetkým zo Slovenska a z Poľska. Vstupenky v cene 690,- Kč sú dostupné na bežných predpredajových miestach Obscure Promotion.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion. Viac informácií o koncerte Slayer v Prahe nájdete na webe www.obscure.cz.

Súvisiaci interpreti: Slayer