Populárna americká speváčka, ktorej posledný album 'Back to Basics' čerpal najmä z jazzu, blues a soulu prvej polovice 20. storočia, sa pri tvorbe svojho nového materiálu opäť plánuje posunúť niekam ďalej. Na novom albume by chcela spolupracovať s takými osobnosťami súčasného electro-popu ako Sia Furler, Goldfrapp či Ladytron.

Ako Christina Aguilera potvrdila v telekonferencii s médiami, jej štvrtý album, ktorý by sa mal na trhu objaviť v priebehu budúceho roka, bude omnoho viac orientovaný na elektroniku ako jeho predchodcovia. Už na výberovke 'Keeps Getting Better: A Decade of Hits', ktorá vyšiel minulý piatok (7.11.) sa objavila skladba 'You Are What You Are', ktorá je elektronickou prerábkou jej hitu 'Beautiful'.

V rozhovore pre magazín Billboard Christina taktiež potvrdila, že na novom albume s ňou bude spolupracovať bývalá speváčka elektronického projektu Zero 7 a v súčasnosti úspešná sólová umelkyňa, Sia Furler. "Som rozhodne veľkým fanúšikom Sie," priznala Aguilera. "Som nadšená, že taktiež chcela spolupracovať a že aj ona bola mojím fanúšikom."

Dvojica speváčok s úplne rozdielnou minulosťou, no v súčasnosti s veľmi podobnou víziou, plánuje štúdiovú spoluprácu uskutočniť v januári. Už teraz si však údajne "pripravujú pôdu pre spoločné nahrávanie".

Christina Aguilera sa nechala počuť, že počas posledného roka veľmi často počúvala nielen Siu ale aj Goldfrapp a Ladytron, čo ovplyvnilo nielen novú podobu skladby 'Beautiful', ale aj prerábku jej prvého hitu 'Genie in a Bottle' s názvom 'Genie 2.0', ktorú predstavila naživo na tohtoročných MTV Video Music Awards. Elektronika dominuje aj v jej dvoch nových songoch na kompilácii - titulnej skladbe 'Keeps Getting Better' (videoklip) a 'Dynamite' (ukážka na Youtube).

Na novom albume Christiny Aguilery by sa okrem Sie Furler mali objaviť aj ďalší hostia, no speváčka ich mená zatiaľ nezverejnila. "Nemôžem nič prezradiť, ale vždy existuje niekto, kým som inšpirovaná k spolupráci. Musím si však zatiaľ ich mená nechať pre seba, pretože som vždy mala rada ten moment prekvapenia." dodala 27-ročná hviezda pre Billboard.com.

Zdroj: Billboard.com, Youtube.com, Christinaaguilera.com
Foto: Myspace.com/christinaaguilera

Súvisiaci interpreti: Christina Aguilera