Stálica českej hudobnej scény Lucie Bílá bude netradičným hosťom jubilejného desiateho ročníka Flamenco festivalu. Temperamentná speváčka vystúpi v piatok 5. decembra po boku skupiny Remedios, s ktorou ju spája nielen hudobná spolupráca ale aj spoločné účinkovanie na doskách pražských divadiel.

"Remedios boli pre mňa láska na prvé počutie," hovorí Lucie Bílá o prvom kontakte so skupinou Remedios. "Máme spolu veľa spoločného - energiu, nadšenie a temperament. Keď som s nimi na javisku, mám pocit, že naša spolupráca trvá už veľmi veľa rokov." Lucie Bílá a Remedios odohrali v Prahe už niekoľko koncertov, účinkujú spolu v muzikále Carmen a na Slovensku to bude ich premiéra.

Spolu si zahrajú a zaspievajú na Flamenco festivale, ktorý sa uskutoční v Bratislave v dňoch 3. až 7. decembra 2008. "Teším sa na festival v Bratislave, ale teším sa aj na ďalšie spoločné plány, ktorých máme plnú hlavu. Sú mi blízki aj ako priatelia a to je v hudbe jedna z najdôležitejších vecí." prezradila speváčka, ktorá na Slovensku patrí medzi najobľúbenejšie české hviezdy.

Najvýraznejší slovenský reprezentanti flamenca, Remedios, s ňou momentálne pripravujú aj nahrávanie nového CD a na Slovensku sa spoločne predstavia aj koncom roka na pripravovaných vianočných koncertoch. V rámci Flamenco festivalu vystúpi Lucie Bílá v piatok 5. decembra vo Veľkom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Okrem nej na koncerte hostí kapely Remedios vystúpi aj vynikajúci spevák Jesus Corbacho a tanečník Ramon Martínez, na Slovensku známy ako choreograf muzikálu Don Quijote podľa Sancha. Skupinu Remedios bude na koncerte sprevádzať aj orchester Viva musica! a tak diváci budú mať možnosť počuť flamenco prvýkrát aj v orchestrálnej podobe.

Vstupenky na Flamenco festival si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Alena Grešová z agentúry A-media. Viac informácií nájdete na stránkach www.flamenco.sk.

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá