Pesničkár Tomáš Klus zatiaľ na Slovensku veľa slávy nepobral, no na českej hudobnej scéne sa stáva slovami fanúšikov doslova "zjavením" a senzáciou. Svojími autorskými piesňami, osobitým prístupom a vtipom si davy ľudí získal aj na nedávno skončenom vypredanom turné s Chinaski.

Aj napriek tomu, že Tomáš Klus je na scéne veľmi krátko, ľudia si už spolu s ním spievajú piesne ako 'Marie', 'Pocity', 'Haló, pane', 'Malčik' a 'Navěky', ktorá sa stala hitom v rádiách (7. miesto v top 100 hitparáde IFPI) a boduje vo všetkých českých TV hitparádach (Eso, T-Music, Medúza), kde videoklip stále postupuje.

Koncert v pražskej hale Incheba (20.11.), ktorá bola taktiež vypredaná, živo prenášal internetový portál TV Nova - TN.CZ a priamy prenos sledovalo 45 tisíc ľudí. Tomáš tak spoločne s gitaristom Jirkom Kučerovským, ktorý ho doprevádzal na celom turné (posledný koncert s Chinaski sa uskutočnil včera 26.11. v Šumperku), slávi veľké úspechy a album 'Cesta do záhu(d)by ako aj soundtrack k filmu Anglické jahody sa teší z veľmi dobrej predajnosti.

Tomáš Klus bude aj hosťom vianočných koncertov Anety Langerovej, kde zahrá jednak niekoľko svojich piesní a taktiež spoločne s Anetou zaspievajú po prvýkrát naživo hit 'Navěky'.

29. november - Herálec, Kulturní dům
18. december - Brno, Fléda
20. december - Praha, Palác Akropolis

Viac informácií nájdete na stránkach www.tomasklus.cz.

Zdroj a foto: Sony BMG

Súvisiaci interpreti: Chinaski, Tomáš Klus