Špekulácie rozprúdil samotný Will.i.am, keď pre MTV povedal, že je v kontakte s frontmanom U2, Bonom, a že spolupráca so slávnou írskou rockovou kapelou by preňho bola "splneným snom". Správu o nepravdepodobnej spolupráci tento týždeň potvrdil Will.i.amov kolega a priateľ Kanye West, ktorý sa dobre pozná aj s členmi U2.

"Will.i.am produkuje nový album U2. Som si istý, že to bude naozaj husté, vzhľadom na to, aké šialené beaty urobil počas posledných 3 rokov." - uviedol Kanye West vo svojom blogu. Spojenie U2 s urban popom môže byť pre mnohých prekvapujúce, no rockerom sa už táto kombinácia vyplatila. Práve s Kanye Westom totiž v rokoch 2006 a 2007 absolvovali spoločné turné a na svoje si tak prišli fanúšikovia oboch žánrov.

Inšpiráciou pre štúdiovú spoluprácu s hlavným mozgom skupiny Black Eyed Peas mohla byť pre U2 aj nedávna spolupráca Coldplay a Jay-Z. Zdá sa, že spojenie najväčších hviezd rocku a hip-hopu je pre všetkých zúčastnených veľkou prestížou a fanúšikovia sa rozhodne nenudia. Kto bude ďalší, Oasis a 50 Cent?

Zdroj: Undercover.com.au, Contactmusic.com

Súvisiaci interpreti: U2