Kalifornská metalová legenda Metallica propaguje svoj aktuálny album 'Death Magnetic' v poradí už piatym singlom 'All Nightmare Long'. K novinke tento týždeň predstavila aj videoklip, ktorý je jedným z najlepších, aké táto svetoznáma kapela kedy mala. Podľa prestížneho magazínu Rolling Stone je dokonca najlepším videoklipom roka...

Samotnú kapelu vo videoklipe nevzhliadnete, no o to viac priestoru je venovaného epickému príbehu. Scény ako vystrihnuté z Tarantinovho filmu sa striedajú so zábermi zo starého ruského dokumentárneho filmu o tunguzskej explózii z roku 1908 a temnými animáciami. Videoklip rozpráva šialený príbeh o tom, ako neznáma spóra, ktorá dopadne na Zem spolu s meteoritom, začne najskôr oživovať mŕtve zvieratá a neskôr aj ľudí - zombíkov, ktorí postupne ovládnu celý bývalý Sovietsky zväz.


Metallica - 'All Nightmare Long'

Ak sa vám to zdá príliš psycho, tak čítajte ďalej, lebo zdá sa, že nielen vo videoklipe má Metallica sci-fi nálady. Bubeník Lars Ulrich v najnovších rozhovoroch prezradil, že obrovské svetové turné na podporu nového albumu potrvá minimálne do jari 2010 a ich plány nemajú hraníc. "Čakáme ešte na nejaké krajiny, aby sa konečne osamostatnili, aby sme mohli byť prvou kapelou, ktorá tam odohrá koncert. Taktiež čakáme, že sa stabilizujú polárne oblasti, aby sme tam mohli ísť koncertovať. Jednáme aj o nejakých vystúpeniach na iných planétach."

Ulrich pre Rolling Stone vo vážnejšom duchu prezradil aj to, že pomaly uvažujú aj o ďalšom albume, ktorý by chceli vydať online. "Naša nahrávacia zluva skončila. Takže v prípade ďalšieho albumu je tu element úplnej slobody a môžeme si s ním robiť čo chceme. Mohli by sme to pustiť na internet alebo ho dokonca vydať na labeli Andyho Greenea." (Pozn. autora: Andy Greene je americký hokejista a hudbu zatiaľ nevydáva.)

Vzhľadom na masívne plány intergalaktického turné si však fanúšikovia na nový album budú musieť počkať. "Ohľadne nového albumu Metallicy sa neoplatí zostať so zatajeným dychom. Ešte stále sa spamätávam a absorbujem celú tú skúsenosť okolo nášho posledného albumu, ale keď vydáme jeden raz za štyri-päť rokov, tak to nebude až také zlé."

Zdroj: Rollingstone.com, Nme.com, Metallica.com

Súvisiaci interpreti: Metallica