Bratislavská alternatívna skupina Autodrom, ktorá v tomto roku vydala svoj čarovný debut '12 StarTracks', si pred Vianocami strihne ešte jedno vystúpenie. Tentokrát ako predskokan českej a slovenskej najskutočnejšej kultovej undergroundovej legendy Mňága a Žďorp.

Spomínaný koncert sa uskutoční už zajtra - v stredu 17. decembra - v priestoroch Subclubu v Bratislave. Skupina Autodrom združená okolo basgitaristu a vydavateľa Martina Stempela (ex-Le Payaco, Diego, Dorota Nvotová,...) predvedie už známe kúsky z repertoáru Autodromu. Jeho spoluhráčmi sú gitaristi Alexander Smik a Marek Rostoka, a bubeník Peter "Teo" Heriban (Dorota Nvotová, Swing Society Orchestra). Na skupine je zaujímavé aj to, že o spev sa delia všetci štyria jej členovia.

Zaujímalo nás, ako skupina s odstupom času hodnotí svoj prvý album. "V okruhu priateľov mal výborný ohlas. Ale prekvapivo reagovali aj ľudia, od ktorých sme to nečakali. Mysleli sme si, že zasiahneme istú konkrétnu cieľovú či poslucháčsku skupinu, a ono to presiahlo ten rámec i naše očakávania," hovorí bubeník Teo.

Ostáva veriť, že v budúcom roku sa bude Autodromu dariť i naďalej a že si ich budeme môcť vychutnať aj na niektorom z veľkých letných festivalov.

Text: Peter Lehotský
Foto: Autodrom

Súvisiaci interpreti: Le Payaco