Trojnásobný zlatý slávik Peter Cmorik si na popularitu už niekoľko rokov sťažovať nemôže. Po famóznom víťazstve v druhej sérii súťaže Slovensko hľadá SuperStar naskočil na vlak, ktorý ho úspešne vedie od jedného úspechu k ďalšiemu. Opýtali sme sa ho, ako hodnotí uplynulé obdobie. Poodhalil nám aj plány na rok 2009.

"Odchádzajúci rok – keď sa naň teraz pozerám – vnímam z profesionálneho hľadiska pozitívne. Zahrali sme krásne turné s Teamom po Slovensku a Čechách, konečne sme plnohodnotne odohrali veľa festivalov a bola skvelá nálada, mali sme v éteri niekoľko singlov. Dúfam, že ostanú v srdciach ľudí... Vystupovali sme aj v zahraničí – navštívili sme Poľsko, Taliansko, Lotyšsko, Čechy, máme čoraz viac priaznivcov... A skvelý fanklub. To všetko nám dodáva energiu," prezradil nám Peter.

Ako hudobníka ho prekvapilo, potešilo i zaujalo to, že skupina Led Zeppelin chce absolvovať šnúru koncertov. "Podľa prieskumov a ohlasov by na ňu prišli desiatky miliónov ľudí a Robert Plant vyhlásil, že on nechce... Ja osobne by som ho chcel strašne vidieť v Zeppelinovskej zostave, lebo som bol na ňom minulý rok a bolo to skvelé." Okrem diania okolo legendárnej skupiny má radosť zo získania ďalšieho Slávika: "Jasné, že som sa potešil. Cením si ho..."

Zaujímalo nás aj to, čo Peter v roku 2009 chystá a aké má sny. Už o niekoľko týždňov by sa mal zatvoriť spolu so svojou kapelou do nahrávacieho štúdia. "Tretí album by mohol vyjsť niekedy na jar. Želám si, aby sme ho nahrali s veľkou tvorivou energiou a aby si na ňom ľudia našli skladby, ktoré by sa stali súčasťou ich života. Dúfam, že budeme veľa hrať a baviť sa tak, ako sme sa bavili doteraz... A želanie? Čo viac si okrem zdravia priať? :-)"

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Peter Lehotský

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik