Jednou z kapiel, ktorá znamená pre slovenskú rockovú scénu nový a čerstvý alternatívny vietor, je žilinská partička The Swan Bride. Presne pred rokom sa tešili z umiestnenia v Top 10 ankety Rádia_FM o najlepší album roka 2007 za EPčko 'Monsters In Your Drawers' a to aj napriek tomu, že ich odvážny debut mal len 23 minút. Rok 2008 priniesol aj ďalšie úspechy, ktoré mladú kapelu navnadili k ďalšej tvorbe...

Rok 2008 z pohľadu The Swan Bride pre Hudba.sk zhodnotil spevák Matej "Matto" Rafa: "Pre nás bol rok 2008 prvým "profesionálnym" rokom v živote/kariére... Zahrali sme veľa koncertov, rôznych akcií, rádiových live vysielaní a hlavne - pre nás osobne najcennejšie - vystúpenie na festivale Pohoda. Takže ho hodnotíme veľmi pozitívne..."

"Najviac nás prekvapil a zároveň aj potešil úspech, ktorý sme dosiahli IBA s EPčkom, ktoré sme pôvodne robili úplne s iným zámerom - nečakali sme, že sa až takto uchytí," odpovedal Matto na otázku, čo kapelu z minulého roka najviac teší. "Okrem toho ma zaujalo, že sa začalo konečne v novej generácii niečo rodiť. Akoby opäť umenie vstávalo zo zimného spánku predošlých pár rokov. Myslím to tak, že konečne sa objavuje veľa nových kapiel, DJov, MCs, maliarov, fotografov, divadelníkov, básnikov... Hlavne z tej mladej generácie to cítiť - že majú čo povedať, že chcú a neboja sa."

Podľa Mattových slov o snoch a plánoch do blízkej budúcnosti sa v tejto pozitívnej tvorivej atmosfére zrejme čoskoro zrodí aj prvý dlhohrajúci album The Swan Bride. "Želám si hlavne zdravie, pohodu a rodinné šťastie. Z profi hľadiska dúfam, že sa nám podarí natočiť dobrý nový album, ktorý sa bude ľuďom páčiť, a že k tomu bude patrične dobré turné, ktoré si užijeme. No a taký náš malý sen je konečne si zahrať niekde vonku vo svete, tak dúfajme, že sa šťastie unaví a sadne aj na nás :)"

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Myspace.com/theswanbride (1,3), Magdaléna Vinterová - Hudba.sk (2)

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride