Ako nám v našej ankete prezradil frontman Jozef "Spoko" Kramár, sympatická kapela Smola a hrušky mala minulý rok možnosť stretnúť sa naživo s filmovým Winnetouom. Okrem toho vydala tretí štúdiový album s názvom 'Kameň Papier Nožnice'. Aj vďaka tomu hodnotí rok 2008 ako pozitívny a úspešný. V roku 2009 bude kapela pokračovať v jeho propagácii, v pláne je však aj príprava ďalšieho albumu.

Uplynulý rok priniesol pre členov kapely Smola a hrušky veľa pozitívneho. Na čo sú hrdí najviac? "Najviac asi na to, že sa nám podarilo napísať, nahrať a dokončiť už tretí album a určite aj to, že sme našli vydavateľa, s ktorým sme spokojní. Hrali sme na najväčšom festivale v Čechách v Trutnove, kde sme sa stretli s hviezdou našej mladosti - s predstaviteľom Winnetoua, Pierrom Briceom. Natočili sme nové videoklipy na pesničku 'Na čom záleží', ktorý je podla nás úžasný, a na pesničku 'Tanga', ktorý dokonca vyhral ceny na medzinárodných festivaloch animovaných filmov. A k tomu aj nový web www.smolaahrusky.sk, v ktorej môžu čitatelia nájsť ďalšie informácie. Samozrejme nás teší aj to, že sme spolu vydržali ďalší rok."

"Príjemne nás prekvapilo množstvo koncertov zahraničných hviezd, či už za zenitom alebo na vrchole svojej kariéry. Uvidíme, ako to pôjde ďalej pri súčasnej hospodárskej kríze. Rovnako množstvo festivalov a akcií, ktoré sú na Slovensku, dokonca na niektoré termíny sme mali až desať ponúk hrania. Prekvapili nás ponuky na napísanie pesničiek pre rôznych interpretov, taktiež ponuka na napísanie hymny pre športový klub a dokonca hudbu k divadelnej hre. Teší nás aj zvýšenie záujmu zo strany českých fanúšikov. Neprekvapili nás rádiá, ktoré hrajú, ako keby mali len 50 pesničiek v archíve, takže nie je problém niektoré počuť aj desaťkrát denne." - dodal Spoko.

Plány kapely Smola a hrušky do roku 2009 sú nasledovné: "Pripravujeme nový koncertný program, ktorý predstavíme na krste. Určite chceme buduci rok spraviť další videoklip z aktuálneho albumu, ktorý už máme rozpracovaný a pomaly pripravujeme nové pesničky na další album."

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Smolaahrusky.sk

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky